15 Mart 2016 17:31 | |
Ebru | Zencefilli fudge Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 çorba kaşığı bal şurubu 1/2 su bardağı süt 2.5 su bardağı şeker 125 gr. tereyağı 397 gr. bir konserve kutusu yoğunlaştırılmış süt 1 tatlı kaşığı vanilya esansı 80 gr. kristalize zencefil Hazırlanışı Balı, sütü, şekeri ve tereyağını bir sos tenceresinde orta ateşte eritin, şeker tamamen çözülene kadar karıştırın. Yoğunlaştırılmış sütü ekleyin ve tahta bir kaşık ile soluk altın-kahve arası bir ton yakalayana kadar yaklaşık 25 dakika karıştırın. Ocağı kapatın, vanilya ve zencefili ekleyip 15 saniye karışıma yedirin. Tereyağı ile yağlanmış bir tepsiye karışımı dökün ve soğuması için bırakın. Kare parçalar halinde kesin. Dilerseniz üzerini kristal zencefil parçalarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz. Not: Kristalize zencefili marketlerin kurutulmuş meyve reyonlarında bulabilirsiniz. ALinti.. |