23 Mart 2016 17:30 | |
Burce | Yeşil Domates ve Kapya Biber Turşusu Yeşil Domates ve Kapya Biber Turşusu Tarifi'nin Malzemeleri
Domateslerimizi yıkayarak alt kısmına bıçağı hafif batırıyoruz. Bunu içine turşu suyunun geçmesi için yapıyoruz. Biberlerimizin de altına küçük bir çizik atıyoruz. Turşu kuracağımız kavanozumuzun içine domateslerimizi yerleştiriyoruz. Aralarına da biberlerden yerleştiriyoruz. Sarımsaklarımızı boydan ikiye üçe bölerek onları da aralarına serpiştiriyoruz. Ayrı bir tarafta bir litre suya tuzu koyup karıştırarak eritiyoruz. Sirkeyi de ilave edip karıştırdıktan sonra karışımımızı turşumuzun üzerine döküyoruz. Suyu az gelirse biraz daha su ilave edebilirsiniz. Ağzını sıkıca kapatıp turşumuz sararıp olduğuna emin olana kadar kapağını açmıyoruz. Turşunun suyunun tuzunu ayarlarken tadına biraz bakmalıyız. Hafif tuzlumsu bir tadı olmalı. Tuzu az olursa turşumuzu eritir, çok olursa da turşuyu yedikten sonra çok su içirir yakar. Onun için turşuya ilave etmeden önce tadına bakarak kendimizce tuzunu ayarlamalıyız. Deneyeceklere afiyet olsun. |