IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Yeşil Domates ve Kapya Biber Turşusu Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Mart 2016 17:30
Burce
Yeşil Domates ve Kapya Biber Turşusu

Yeşil Domates ve Kapya Biber Turşusu Tarifi'nin Malzemeleri
  • 2 kilo yeşil domates
  • Yarım kilo kapya biber
  • 10 diş sarımsak
  • 4 su bardağı üzüm sirkesi
  • Yaklaşık 4 kaşık kadar kaya tuzu
Yeşil Domates ve Kapya Biber Turşusu Tarifi'nin Yapılışı
Domateslerimizi yıkayarak alt kısmına bıçağı hafif batırıyoruz. Bunu içine turşu suyunun geçmesi için yapıyoruz. Biberlerimizin de altına küçük bir çizik atıyoruz. Turşu kuracağımız kavanozumuzun içine domateslerimizi yerleştiriyoruz. Aralarına da biberlerden yerleştiriyoruz. Sarımsaklarımızı boydan ikiye üçe bölerek onları da aralarına serpiştiriyoruz. Ayrı bir tarafta bir litre suya tuzu koyup karıştırarak eritiyoruz. Sirkeyi de ilave edip karıştırdıktan sonra karışımımızı turşumuzun üzerine döküyoruz. Suyu az gelirse biraz daha su ilave edebilirsiniz. Ağzını sıkıca kapatıp turşumuz sararıp olduğuna emin olana kadar kapağını açmıyoruz. Turşunun suyunun tuzunu ayarlarken tadına biraz bakmalıyız. Hafif tuzlumsu bir tadı olmalı. Tuzu az olursa turşumuzu eritir, çok olursa da turşuyu yedikten sonra çok su içirir yakar. Onun için turşuya ilave etmeden önce tadına bakarak kendimizce tuzunu ayarlamalıyız. Deneyeceklere afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı