IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Deniz Levreği Zencefilli Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
25 Mart 2016 09:47
PySSyCaT
Deniz Levreği Zencefilli

1 Kişilik
Malzemeler
160 gram deniz levreği
2 adet patates
1 çay bardağı süt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
3 adet bebek havuç
3 adet bebek patlıcan
3 adet bebek kabak
10 gram zencefil

Sos için
3 çorba kaşığı portakal suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı zencefil turşusu
1 çay kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tarifi
Levreğin filetosunu çıkarıp ince kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ayçiçek yağı'nı bir tavada ısıtıp levreğin her iki yüzünü hafifçe pişirin. Levreği fırın tepsisine koyup, üzerine çok ince doğranmış zencefilleri serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 6-7 dakika kadar pişirin. Püre için patatesleri haşlayın, kabuğunu soyup ezin. Sütü ekleyerek püre haline getirin. Portakal suyunu ayrı bir kapta toz şeker ve zencefil turşusunu ilave ederek koyu bir kıvam alana kadar kaynatın. Tereyağ'ı sosa ekleyin. Bebek sebzeleri hazırladığınız sosta beklettikten sonra ızgarada pişirin. Levreği patates püresi ve ızgara sebzelerle birlikte servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı