25 Mart 2016 09:56 | |
PySSyCaT | Hamsi Mantısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 1 kg. hamsi 1 tutam taze soğan 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu 1 yeşil biber 1 kuru soğan 1 diş sarımsak 2 yumurta 3 yemek kaşığı mısır unu 2 yemek kaşığı söke un Tuz Karabiber Yarım çay b. sıvıyağ Hazırlanışı Hamsiyi açıp kılçıklarını çıkarın. İç harcı için karıştırma kabına ince doğranmış maydanoz, dereotu, taze soğan, biber, rendelenmiş kuru soğan, sarımsak, mısır unu ve buğday ununu alarak karıştırın. Tuzunu ve baharatını ayarlayın. Hamsilerin içine bu harçtan koyarak sarın. Fırın kabına dizin. Üzerine biraz sıvıyağ gezdirdikten sonra yarım çay b. kadar da sıcak su ekleyip fırında pişirin. |