25 Mart 2016 20:19 | |
Ebru | Ballı Revani Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler, 2 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 3 yumurta 1 su bardağı ayçiçeği yağı 1 su bardağı süt 1 çay bardağı karbonat 1 su bardağı ceviz içi Şerbeti İçin 3 bardağı toz şeker 5 yemek kaşığı süzme bal 4 su bardağı su Yarım limonun suyu Süslemek İçin Frambuaz Antep fıstığı Yapılışı, Ayçiçeği yağı, yumurta, şeker ve sütü çırpın. Un, irmik, karbonat ve ceviz içini ilave ederek çırpmaya devam edin. Geniş kenarlı ısıya dayanıklı cam bir kabı yağlayıp karışımı aktarın. 170 derecede 45 dakika pişirin. Şerbeti için su, bal ve şekeri kaynatın. Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Revaniyi fırından alıp, sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 1 saat dinlendirdikten sonra isteğe göre antep fıstığı ve frambuazla süsleyip servis yapabilirsiniz. |