IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Vongole (Kum midyesi) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Nisan 2016 15:03
Ebru
Vongole (Kum midyesi)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
1 kg ufak boy vongole
1 baş sarımsak
1/2 demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 bardak (300 ml) beyaz şarap
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1-2 adet acı biber


Hazırlanışı

Vongoleleri içlerinde kalan kum varsa temizlemek için suda bekletin, birkaç su yıkayın. Sarımsakları soyun, ince halka şeklinde doğrayın. Maydanozları kıyın. Zeytinyağı ve sarımsakları derin bir tencereye koyun, 1-2 dakika sarımsakları az renk alana kadar çevirin. Vongolelere, şarap, tuz, biber ve maydanozun yarısını ilave edin. Kapak kapalı olarak vongoleleri açılana kadar, 5-6 dakika pişirin. Kalan maydanozu serperek, ekmek dilimleri ile servis yapın.


Not: 1 çay kaşığı köri ve az limon rendesi ilave ederek de deneyebilirsiniz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı