19 Nisan 2016 18:59 | |
Ebru | Pirinç Unu Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Üç buçuk su bardağı pirinç unu 5 çorba kaşığı tozşeker, 2 su bardağı su 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım paket kavrulmuş fasulye tozu (ezmesi), 2 çay kaşığı tuz Pirinç Unu Tatlısı Yapılışı PİRİNÇ unu, 4 çorba kaşığı tozşeker, tuzu harmanlayın. Su ekleyip iyice karıştırın. Sıvıyağ yardımıyla elinizde yuvarlak şekil verin. Alüminyum folyoya sarıp, önceden ısıtılmış 375 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından alıp, üzerinde oluşan pirinç unu kalıntılarını bıçak yardımıyla temizleyin. Kesme tahtasının üzerine alıp, küçük parçalar halinde kesin. Fasulye toznunu kalan 1 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın. Pirinç unu tatlılarını bu karışıma bulayın. Ilık servis yapın. |