27 Nisan 2016 15:22 | |
Ebru | Balkabaklı Brüksel lahanası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 300 g balkabağı Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz 500 g Brüksel lahanası 2 limonun suyu Yarım çay bardağı yaban mersini kurusu 1 çay bardağı pekan cevizi Hazırlanışı: Balkabağını küp doğrayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın. önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalan zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Dörde böldüğünüz Brüksel lahanalarını ilave edip tuz ile tatlandırın. Lahanalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika soteleyin. Limon suyu, balkabağı, yaban mersini kurusu ve pekan cevizini ilave edin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. |