IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Karidesli Çin Böreği (Loempia) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
28 Nisan 2016 17:30
PySSyCaT
Cevap: Karidesli Çin Böreği (Loempia)


Lastik gibi koLay koLayda yirtiLmiyor..
ALbertheijn burda var diye Jumbo'ya gidiyorum bende..
Bende besteLLe yapacam..
28 Nisan 2016 17:22
Ebru
Cevap: Karidesli Çin Böreği (Loempia)

PySSyCaT Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

(Amin SaoL Schatjem..)
VermiceLLi ve Karides'Li yapmaLisin..
Ve bu yufkayLa..

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Haftasonu denicem benimde canim cekti simdi .) Evet bu yufkaa önceden cogu yerde bulamiyordum simdi Albertheijnde bile var.
28 Nisan 2016 17:20
PySSyCaT
Cevap: Karidesli Çin Böreği (Loempia)


(Amin SaoL Schatjem..)
VermiceLLi ve Karides'Li yapmaLisin..
Ve bu yufkayLa..

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

28 Nisan 2016 17:15
Ebru
Cevap: Karidesli Çin Böreği (Loempia)

PySSyCaT Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
HaksizLik Kiz bu niyetLiyim canim cekti noLacak simdi..?
(HamiLeyim der gibi oLdu..)
Ben bi an once TayLandLi komsuya yaptirim..
Zoete saus'La enfes oLuyor.

Allah kabul etsin bilsem niyetli oldugunu acmazdim konuyu bak gunaha girdim simdi. Zoete saus nefis oluyo evet bunun tavuklusunu yapiyorum ben cok beceremesemde guzel oluyor kardinesli olani disardan aliyorum bende yapamiyorum: )
28 Nisan 2016 17:12
PySSyCaT
Cevap: Karidesli Çin Böreği (Loempia)

HaksizLik Kiz bu niyetLiyim canim cekti noLacak simdi..?
(HamiLeyim der gibi oLdu..)
Ben bi an once TayLandLi komsuya yaptirim..
Zoete saus'La enfes oLuyor.
28 Nisan 2016 17:07
Ebru
Karidesli Çin Böreği (Loempia)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELERİ
Yarım kilo kadar çin çin karides
3 adet yufka
1 adet kuru soğan
Yarım havuç rendesi
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Bir adet minik kırmızı biber
1 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Pul biber
5 adet yumurta
1 su bardağı un
2 su bardağı galeta unu
Kızartmak için ayçicek yağı


KARİDESLİ ÇİN BÖREĞİ YAPILIŞI

Çin böreğimizin içine koyacağımız iç malzemesi yani karidesi yapmak için orta bir tenceremiz de tereyağımızı eritelim yağımız eriyip ısınınca ince ince kuru soğanları,kırmızı biberleri,sivri biberleri ve sarımsakları atıp 4-5 dakika sürekli kavuralım tereyağımız yanmasın.
Ayıklanmış olarak aldığımız çin çin küçük karidesleri tencereye atıp kavuralım.Rendelenmiş olan havuçlarımızı ilave edelim ve karidesler ile birlikte ortalama 4-5 dakika arası orta harlı bir ateşte sürekli pişirelim.Karideslerin üzerine tuz karabiber ve pul biberi damak zevkimize göre az çok atıp soğuması için karideslerimizi bir kenara alalım.
Yufkamızı 4 eşit parçaya bölelim üçgen tarzında bir görüntü çıkacaktır oraya ve yufkanın geniş tarafına soğuması için kenarda beklettiğimiz Çin böreği içimiz olan karideslerden bir yemek kaşığı kadar koyalım.Tabi koymadan önce size önemli bir ipucu vereyim karides içini koymadan önce saracağımız yufkanın üzerine yufka parçaları koyarsak sararken böreğimiz yırtılmayacaktır.
Sıkı bir şekilde kenarlarını içe katlayıp yufkamızı saralım ve yufkanın uç kısmını yumurta beyazına batırıp bir kenara alalım tüm yufkaları bu şekilde saralım.
Karidesli Çin böreklerimiz hazır neredeyse galeta ununa bulamak için 3 ayrı bir kağ alalım birine yumurtaları kıralım ve güzelce çırpalım diğer kabımıza unumuzu son kalan kabımıza ise galeta unumuzu koyalım ve sardığımız börekleri sırası ile önce un sonra yumurta ve en son olarak galeta ununa batırıp bir kenara alalım.Kızartma tavamızda ayçicek yağımızı dökelim yağımız ısınınca Çin böreklerimizi orta sıcaklıktaki tavamızda böreklerin üzeri kızarana kadar pişirelim biraz ılıması için bekletim daha sonra servis edebiliriz afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı