IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Şehriyeli Sütlaç Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
01 Mayıs 2016 19:29
Ebru
Şehriyeli Sütlaç


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
3 su bardağı arpa şehriye
1 litre süt
4 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı


Üzerine:
Toz antepfıstığı
Rendelenmiş limon kabuğu
Nane



Şehriyeli Sütlaç Yapılışı
Arpa şehriyeyi yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyup, kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene dek kavurun. Süt, tozşeker ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın ve ocağa oturtun. Isınınca üzerine şehriyeyi ilave edin. Sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Ocaktan almadan önce rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Ocağı kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip, karıştırın. Kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın. Toz antepfıstığı, rendelenmiş limon kabuğu ve nane ile süsleyerek servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı