01 Mayıs 2016 19:29 | |
Ebru | Şehriyeli Sütlaç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 3 su bardağı arpa şehriye 1 litre süt 4 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı buğday nişastası 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı tereyağı Üzerine: Toz antepfıstığı Rendelenmiş limon kabuğu Nane Şehriyeli Sütlaç Yapılışı Arpa şehriyeyi yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyup, kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene dek kavurun. Süt, tozşeker ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın ve ocağa oturtun. Isınınca üzerine şehriyeyi ilave edin. Sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Ocaktan almadan önce rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Ocağı kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip, karıştırın. Kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın. Toz antepfıstığı, rendelenmiş limon kabuğu ve nane ile süsleyerek servis yapın. |