01 Mayıs 2016 19:30 | |
Ebru | Kreviç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 adet yumurta 1 paket margarin Yarım paket kabartma tozu 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay bardağı pudraşekeri 1 paket vanilya Aldığı kadar un İçine: 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım su bardağı tozşeker Üzerine: Pudraşekeri Kreviç Yapılışı Hamur için, yumurta, margarin, kabartma tozu, zeytinyağı, pudraşekeri, vanilya ve aldığı kadar unu karıştırıp yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru nemli bez altında 10 dakika dinlendirin. Bu arada ceviz, tarçın ve tozşekeri karıştırın. Dinlenen hamurdan elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İçli köfte şeklinde açın. İçine cevizli harçtan koyun. Hamuru kapatıp, elinizde yuvarlayın. Üzerine çatalla desenler yapın. Yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısıda pişirin. Fırından aldıktan sonra pudraşekerine bulayıp, servis yapın . |