IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Tatlı patatesten dondurma yapımı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
22 Ağustos 2016 18:19
Ebru
Tatlı patatesten dondurma yapımı

Tatlı patatesten dondurma yapımı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz çok lezzetli bir dondurma tarifi. Aynı zamanda katkı malzemeleri olmadığı için oldukça sağlıklı.

Dondurmanın malzemeleri


2 su bardağı çırpılmış krema
1-1,5 su bardağı konsantre süt
neredeyse 1 su bardağı tatlı patates püresi
1 çay kaşığı vanilya
yarım çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı kadar karanfil yağı
yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 su bardağı kadar iri kıyım ceviz
marşmelov
petibör bisküvi


Dondurmanın yapılışı

Bir kaba konsantre süt, patates püresi, vanilya, tarçın, karanfil yağı ve muskatı koyup iyice karıştırın.

Çırpılmış kremayı başka bir kapta mikserden geçirin.

Kremaya diğer karışımı ekleyin ve spatula yardımıyla hafif hafif karıştırın.

İyice karıştığından emin olduktan sonra ceviz ve marşmelovları da ekleyin ve birkaç defa daha spatula ile karıştırın.

Elde ettiğiniz karışımı bir kaba dökün ve üzerini streç film ile sarın. Streç filmin karışıma dondurmaya değdiğinden emin olun. Bu sayede kriztalize olmsaını engellersiniz.

Yaklaşık 6 saat buzlukta bekletin ve sonrasında tercihe bağlı olmak üzere petibör büskivi ile servis edin.



Afiyet olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı