16 Eylül 2016 17:24 | |
PySSyCaT | Krema frıta (kızarmış krema) MALZEME: Yumurta sarısı 4 adet Toz şeker 7 çorba kaşığı (100 gr.) Un 6 çorba kaşığı (46 gr.) Sıcak Süt 3 bardak Tatlı beyaz şarap 2 çorba kaşığı Vanilya Yarım çay kaşığı Yumurta (Çırpılmış) 1 adet Taze ekmek kırıntısı 2 çorba kaşığı Tereyağı 100 gr. Pudra şekeri (Servis için) YAPILIŞI: Yumurta sarısını, şekeri ve unu bir kuşhaneye koyun. Sıcak sütü, şarabı ve vanilyayı katın. Krema koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak ağır ateşte pişirin. Derin oimayan bir kek kalıbını (25 x 15 cm) soğuk suyla yıkayın. Kremayı bu kaba dökün ve soğutun, sonra katılaşıncaya kadar dondurun. Donmuş olan kremayı baklava biçiminde kesin. Kestiğiniz parçaları önce yumurtaya, sonra ekmek kırıklarına bulayın. Tereyağını genişçe bir tavada kızdırın ve ekmekli krema parçalarını nar gibi kızartın. Üzerine pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis yapın. |