16 Eylül 2016 17:25 | |
PySSyCaT | Huevaz ala flamenka (çingene yumurtası) MALZEME: Zeytinyağı 4 çorba kaşığı Soğan 1 adet Sarmısak (Çentilmiş) 1 diş Salam (Dövülmüş) 100 gr. Domates (Kıyılmış) Yarım kilogram Sucuk (Soyulmuş ve doğranmış) 250 gr. Taze fasulye 100 gr. Bezelye 100gr. Tavuk suyu 1 bardak Tuz Biber Kırmızı biber (çuçka biberi) Toz şeker Bir çimdik Yumurta 8 adet Maydanoz (Garnitür için, ince kıyılmış) YAPILIŞI: Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve soğanla sarmısağı pembeleşinceye kadar kavurun. İçine salamla domatesi katın ve domatesler pembeleşinceye kadar hafif ateşte pişirin. Sonra içine sucuğu, fasulyeyi, bezelyeyi, tuzu, tavuk suyunu, toz kırmızı biberi, kırmızı (çuçka) biberini ve şekeri katın. Karışımı kaynama noktasına getirerek 10 dakika pişirin. Tavayı ateşten alın. Sucuğu içinden çıkartıp dilimleyin ve sıcak olarak saklayın. Geri kalan karışımı ısıya dayanıklı dört tabağa bölün. Üstlerine ikişer yuva açın. Her birinin içine birer yumurta kırın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 8-10 dakik |