07 Şubat 2017 10:50 | |
PySSyCaT | Kabak Sütlüsü Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: • 1 kg balkabağı • 1,5 su bardağı şeker • 2 su bardağı süt Yapılışı: Balkabağı dilimlenir tencereye alınır. Üzerini geçmeyecek kadar ılık su eklenip yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra blendırdan geçirilir. Üzerine süt ve toz şeker eklenir. Süt miktarını, kıvamına göre ayarlayarak ekleyin. Boza kıvamında olmalı. Şeker miktarını kendi damak zevkinize göre de ayarlayabilirsiniz. Karıştırılarak 15 dk kadar pişirilir. Altı kapatılır. Üzeri dilediğiniz gibi süslenerek servis yapılır. (Mahmure..) |