07 Nisan 2017 22:48 | |
PySSyCaT | Yağsız Revani Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yağsız Revani: Malzemeler: • 6 Yumurta • 1,5 Bardak İrmik • 150 gr Toz Şeker • Vanilya • 1 Adet Limon Hazırlanışı: Yumurtaları bir tencereye kırınız. İçerisine 150 gr şeker(6 çorba kaşığı) koyunuz ve ılık yerde çırparak ezilmiş yoğurt kıvamına getiriniz. Daha sonra içine irmiği serperek koyup bir defa karıştırılıp,yağlanmış hamur kalıba dökünüz. Önceden ısıttığımız orta hararetli bir fırına koyup ağzını hiç açmadan 30-40 dakika pişiriniz. Diğer tarafta kalan şekeri temiz bir tencereye koyup,üzerine 4 parmak geçecek kadar su koyup kapatınız. Bir taşım kaynayınca içerisine yarım limon sıkıp ateşten alınız ve revanimizi kalıptan çıkarıp hemen geniş bir kaba koyup şurubun büyük bir kısmını dökünüz. Tekrar ateş üzerine veya fırına koyup hafif kaynatarak şurubu çektiriniz. Ara sıra kaşıkla tatlının üstüne şurup dökünüz. Soğuyunca karelere kesip,tabaklarına koyup servis yapınız. (Mahmure..) |