IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Diyet Peynirli Börek Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
26 Nisan 2017 21:10
Adelya
Diyet Peynirli Börek Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Gerekli olan malzemeler:
Hamuru için gerekli olan malzemeler:
Su,
Diyet un,
1 çay kaşığı tuz,
Yaş maya.
İç harcı için gerekli olan malzemeler:
300 gram yağsız peynir,
Yarım bağ maydanoz,
1 çay kaşığı pul biber,
Yapılışı
Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayın.
İç harcı için gerekli olan yarım bağ maydanozu yıkayın.
Maydanozları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
Derin ve geniş bir kap alın ve kabın içine 300 gram yağsız peyniri koyup bir çatal veya kaşık yardımı ile püre haline gelene kadar ezin.
Daha sonra önceden ince ince doğramış olduğunuz maydanozları peynire ilave edin.
Sonra 1 çay kaşığı pul biberi de ilave edip iyice karıştırın.
İç harcını bu şekilde hazırladıktan sonra böreğin hamurunu hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Geniş ve derin bir kap alın içine diyet un, 1 çay kaşığı tuz, yaş maya ve yeteri kadar suyu koyup yoğurmaya başlayın.
İyice yoğurduktan sonra hamuru küçük küçük bezelere ayırın.
Bezenin bir tanesini açıp içine hazırlamış olduğunuz harçtan koyun ve sarın.
Daha sonra diğer bezeyi açın ve içine hazırladığınız harçtan koyup sarın.
Sonra başka bir beze alıp açın ve içine harçtan yeterli miktarda koyun.
Hamurun ve iç harcın hepsi bitene kadar bu işlemi uygulayın.
Daha sonra hamurun içine iç harcını koyup sardıktan sonra bütün hamurları eşit büyüklükte olacak şekilde kesin.
Sonra kullanacağınız fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız hamurları fırın tepsisine güzelce dizin ve fırına gönderip pişmeye bırakın.
Hamurlar kızarana kadar pişirin.
Piştikten sonra fırından alın ve soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra servis tabağına alarak servis yapın.
Afiyet olsun…

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı