IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: PORTAKALLI MUHALLEBİ Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
13 Kasım 2017 18:47
PySSyCaT
PORTAKALLI MUHALLEBİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İçindekiler:

•1 su bardağı portakal suyu

•3 su bardağı süt

•1-1,5 su bardağı toz şeker

•4 çorba kaşığı mısır nişastası

•2 portakal kabuğu rendesi (portakalın beyaz kısmını almadan)

•1 paket vanilya

•Minik minik doğranmış 1 adet portakal (kabukları ve beyaz kısmı alınmış)

Tarif:

•Portakal suyunu ve 2 su bardağı sütü tencereye koyup üzerine toz şekeri ilave edelim.

•Toz şeker miktarı damak tadınıza göre değişebilir isterseniz önce bir su bardağı koyun daha sonra tadına bakarsınız ve az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz.

•Yavaş yavaş karıştırarak ocakta şeker eriyene kadar ısıtın.

•Diğer tarafta nişasta ve kalan sütü bir kase içerisinde iyice karıştırın.

•Şeker eriyip sütümüz kaynama noktasına gelince yavaş yavaş devamlı karıştırarak nişastayı ve portakal kabuklarını ilave edin.

•Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve devamlı karıştırarak 2 dakika kadar pişirmeye devam edin.

•En son vanilya ve portakal tanelerini ekleyip ocaktan alın.

•İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kaselere paylaştırın ve soğuduktan sonra servis edin.

Tarif: Sibel Yalçın

([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]..
..Z~D~A)



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı