IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: STARBUCKS KURABİYE Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
25 Aralık 2017 15:13
Rhytia
Cevap: STARBUCKS KURABİYE

Kolay ve guzel bir tarif. Yapalim bakalim hatta yapip fotografini atalim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
afiyet olur
24 Kasım 2017 15:19
onuc
Cevap: STARBUCKS KURABİYE

Ay ben bunu akşam yapiyim bari. Hep beraber laflarız dimi kız.
24 Kasım 2017 13:40
Beatrice
Cevap: STARBUCKS KURABİYE

çok severim bu tarif de güzelmiş
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
24 Kasım 2017 10:56
PySSyCaT
STARBUCKS KURABİYE



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

•2 yumurta sarısı

•150 gr tereyağı veya margarin

•1 su bardağı pudra şekeri

•1 çorba kaşığı su

•1 paket vanilya

•Yarım paket kabartma tozu

•1,5 tatlı kaşığı tarçın (damak tadınıza göre az ya da çok koyabilirsiniz)

•1 su bardağı çekilmiş ceviz (toz olmasın biraz tane tane kalsın)

•3 su bardağı un

Tarif: •Öncelikle yumurta sarılarını ve oda sıcaklığında erimiş tereyağını elinizle bir güzel karıştırın.

•Daha sonra pudra şekeri su vanilya kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.

•Tarçın ve cevizi de karıştırıp yavaş yavaş unu ilave ederek hamurun toparlanmasını sağlayın. Hamur elinize yapışmasın. Çok sert de olmamasına dikkat ediniz.

•Hamurun kıvamı hazır olunca damla çikolatayı da ekleyip biraz daha karıştırın.

•Hamura rulo şekli verip streç filme sarıp yaklaşık 40 dakika buzlukta bekletin.

•Sonrasında hamuru streçten çıkarıp 3 cm genişliğinde bıçakla kesip yağlı fırın tepsisine yerleştirin.

•Önceden ısıtılmış 160 °C fırında, fanlı ayarda 12 dakika pişirin.

•Fırından çıkardığınızda yumuşak olacaktır, soğuduğunda ise dışı çıtır, içi yumuşak bir hal alacaktır.

•NOT: Damla çikolatayı ve cevizi ekleyince hamuru çok fazla yoğurmayın çünkü damla çikolatalar eriyebilir. Bu yüzden bunların sadece hamura karışmasını sağlayın yeterli olacaktır. Tereyağınızın tamamen yumuşak olduğundan emin değilseniz mikrodalga fırında eritebilirsiniz.

•Afiyet olsun

Tarif: Yıldız Koç



([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]..
..Z~D~A)

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı