17 Ocak 2018 10:17 | |
Ece | Patatesli Rulo Pogaca PATATESLİ RULO POĞAÇA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 5 su bardağı un 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet yumurta akı yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ılık süt Yoğurmak için ılık su İç Malzemesi: 4 adet haşlanmış patates 1 çay bardağı süt Tuz, karabiber, kırmızı toz biber Üzeri için: 2 adet yumurta sarısı Susam HAZIRLANIŞI *Hamur için, un yoğurma kabına alınıp tuz ile harmanlanır. Ortası havuz yapılıp maya, yumurta akı, sıvı yağ ve süt eklenip yoğurmaya başlanır. Ilık su ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğrulur. *Hazırlanan hamur üzerine nemli bir bez örtülerek bir kenarda dinlendirilir. *İç malzeme için: Patatesler çatalla ezilip tuz, karabiber ve kırmızı biber ile karıştırılır. Süt ilave ederek püre gibi bir kıvam alması sağlanır. Patatesin büyüklüğüne göre süt ilave etmek gerekebilir. *Dinlenen hamur üç parçaya ayrılıp her parça unlanmış tezgahta merdane ile 1 cm. kalınlığında açılıp ikiye kesilir. İki parçaya da patates sürülüp rulo yapılır ve 4 parmak genişliğinde kesilir. *Diğer hamurlara da aynı işlem uygulanıp bütün minik rulolar fırın tepsisine sıralanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilir. Susam serpilip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.. |