IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Orijinal olma cesaretini göstermek Elimizde Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
21 Nisan 2018 03:57
Funda
Orijinal olma cesaretini göstermek Elimizde

Orijinal olmayı göze aldığınızda, aslında kendiniz olma cesaretini göstermiş olursunuz. Bu pek çoğumuz için son derece korkutucu ve ürkütücü bir teklif olabilir. Peki neden böyle? Çünkü bu kendimizi riske atmamız anlamına gelir. Bu kendimizi incelenmeye, yargılanmaya ve muhtemelen alaya alınmaya maruz bırakacağımız anlamını taşır. Bu incinebilir bir şekilde açıkta olacağımız manasına gelir. Tabii ki, riskleri düşük tutup kalabalığın arasından çıkmamak çok daha rahattır. Ancak burada da can sıkıntısı, kayıtsızlık ve hiçbir zaman potansiyelinizi yaşayamama tehlikesiyle karşı karşıyasınızdır.

Orijinal olma, nev-i şahsına münhasır olabilmek ve özgünlüğünüzü ortaya koyabilmek için cesaret ve kendine güven gerekir. Ancak herhangi korkutucu çabada olduğu gibi, engellerin aşmanın getirdiği armağanlar, cesaret edip ilk adımı atamamanın doğuracağı sonuçların yükünden çok daha fazladır.

Standford Üniversitesi’ndeki mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Steve Jobs şöyle demiştir: “Zamanınız sınırlı. Dolayısıyla onu başkasının hayatını yaşayarak boşa harcamayın. Diğer insanların düşünce ve dogmalarının sizi kapana kıstırmasına izin vermeyin. Diğerlerinin görüşlerinin sizin iç sesinizi bastırmasına müsaade etmeyin. Ve en önemlisi de kalbinizi ve sezginizi izleyecek cesarete sahip olun. Kalbiniz ve sezginiz her nasılsa gerçekte kim olmak istediğinizi halihazırda biliyor. Bunların dışında her şey, ikincil öneme sahiptir.”


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu doğrudur. Hayat, öz benliğinizden başka bir şey olmaya çalışmak için çok kısadır. Kimseniz o olun ve elinizden gelenin en iyisini yapın. Bireyselliğinizi ve özgünlüğünüzü kutlayın. Orijinal olma cesaretini gösterin!

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı