IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Maklube Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Mayıs 2018 03:44
Funda
Cevap: Maklube Tarifi

CtrL Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu konu çok sakıncalı. :)

Valla Benim için sadece yemek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
02 Mayıs 2018 01:48
eXcitinG
Cevap: Maklube Tarifi

Bu yemekleri görünce iyice acıktım mecbur birşeyler yemem lazım şimdi .
02 Mayıs 2018 01:44
esekherif
Cevap: Maklube Tarifi

Mara Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hiç maklubeye çağırmıyorsun alınıyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
02 Mayıs 2018 00:18
Mara
Cevap: Maklube Tarifi

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hiç maklubeye çağırmıyorsun alınıyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
01 Mayıs 2018 23:54
esekherif
Cevap: Maklube Tarifi

Afiyet olsun şakirt dostlarım.
01 Mayıs 2018 23:21
CtrL
Cevap: Maklube Tarifi

Bu konu çok sakıncalı. :)
01 Mayıs 2018 22:44
L_
Cevap: Maklube Tarifi

Afiyet olsun mubarekler
01 Mayıs 2018 21:27
Funda
Maklube Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
250 gr. sotelik et
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 su bardağı pirinç
3 adet orta boy patates
2 su bardağından biraz fazla sıcak su
3 kaşık tereyağı + 2 kaşık sıvıyağ
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz – karabiber – pulbiber
İstenilen miktarda istenilen salata çeşitleri ve yeşillik

Hazırlanışı:
Pirinci 1 saat önceden ılık suda ıslatın. Tencereye aldığınız etleri, suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Etler sert olduysa bir 1 su bardağı sıcak su ileve edip suyunu çektirin.
1 kaşık tereyağını soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pulbiberer ekleyip 5-10 dk. kavurun.

Kavurduğunuz eti 20-25 cm çapında yağlanmış bir tencerenin dibine yerleştirin.
Patatesleri yuvarlak 1 cm kalınlığında halkalar halinde kesin ve sıvıyağda hafif kızartın.
Kızartmış olduğunuz patateslerin yarısını etlerin üstüne tek sıra halinde dizin.

3 kaşık tereyağında pirinçleri tuzunu ilave ederek kavurun.
Patateslerin üzerine pirinçin yarısı dökün. Kalan patatesleri de tek sıra halinde dizin ve kalan pirinci de ekleyip hafif bastırarak düzeltin.
Üzerine 2,5 bardak sıcak su ilave edin. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar dibini yakmamaya dikkat ederek pişirin.
Düz geniş bir tepsi ya da servis tabağına pişen pilavı ters çevirip etrafını arzu ettiğiniz salata çeşitleriyle süsleyip servis edin.

Not: Dilerseniz ara ara yoğurt da koyabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı