IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Elmalı ve kişnişli kurabiye Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Ekim 2018 15:09
Feronia
Elmalı ve kişnişli kurabiye

Elmalı ve kişnişli kurabiye


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İpek Bozkurt annesinin elmalı ve kişnişli kurabiye tarifini paylaştı...
Malzemeler:
Hamuru için:
2,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
3 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz



Elmalı harç için:
2-3 adet elma
1-2 kahve fincanı ceviz içi
4 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zencefil tozu
1 tatlı kaşığı kişniş (toz)


Yapılışı: Fırın 180°C’ye ısıtılır. Hamur için, karbonat, un,tuz ve kabartma tozu birlikte elenir ve içine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, un, şeker, zeytinyağı, yumurta sarısı ve yoğurt eklenerek yoğrulur. Bir streç filme sarılarak 30 dk kadar buzdolabında dinlendirilir. Hamur kıvamı “kulak memesi” diye tabir edilen şekilde olmalıdır, un miktarı eksilip çoğalabilir. Elmalı harç için, elmaların kabukları soyulur ve çok küçük şekilde dilimlenir. Bir tavanın içinde az tereyağı eritilir, içine ceviz hariç tüm harç malzemeleri konur, çok az su eklenerek yumuşayana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra dövülmüş ceviz içi ile karıştırılır. Kurabiye hamuru hafif unlu zemin üzerinde 2-3 mm yüksekliğinde açılır ve bir bardak ya da bisküvi kesme aletiyle yuvarlak şekilde kesilir. Ortalarına soğumuş elma harcından konur ve yarım daire şeklinde kapatılır. Ve içinde yağlı kağıt olan bir tepsiye konarak üzerleri hafif kızarana kadar fırında pişirilir. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis edilir.

Haberturk

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı