IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: ‘Türkiye, cinsel istismarda dünyada 3. sırada’ Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
24 Ekim 2018 18:46
Caner
Cevap: ‘Türkiye, cinsel istismarda dünyada 3. sırada’

Çocuklara yapılan bu namussuzlukğa birileri dur demeli "İDAM" çıkmalı bu konuda !
24 Ekim 2018 17:41
Run
Cevap: ‘Türkiye, cinsel istismarda dünyada 3. sırada’

Bizim ülkemizde ki ensest ilişki oranı hiç bir yerde yoktur, gayriresmi sayıda bizi kimse geçemez! Zirveye doğru ilerleyiş sürüyor sanırım, gün aşırı cinsel istismar haberleri geliyor.
24 Ekim 2018 17:08
Ocean
Cevap: ‘Türkiye, cinsel istismarda dünyada 3. sırada’

evlilik dışı cinsel ilişkiyi haram, günah olarak nitelendiren bir dinin geçerli olduğu bir ülkede, cinsel ilişki bir tabu haline gelmektedir. ülkede evlilik yaşının bundan 50-60 yıl önceki gibi 14-16 yaşlardan 30 lu yaşlara çıkmasıyla bireyin cinsel açlığı önüne geçilemez bir hal alması buna bir etkendir.

bir insan neden aç olur? karnını doyuramadığı için ?

insanın cinsel açıdan en aktif olduğu dönemlerde eskiden insanlar evli iken, bu ihtiyaçlarını islami şartlar altında gencecik bedenlerde rahatça giderebiliyorken, günümüzde küreselleşen ve modern yaşam tarzı ile değişen hayatlara islam, uyum sağlayamamıştır.
bundan 1500 sene önce yazılan bir kitabın, modern yaşam tarzının ayaklarına zincir vurarak, ülkemde cinsel açlığın sebebini oluşturmaktadır.
24 Ekim 2018 16:27
Sanem
‘Türkiye, cinsel istismarda dünyada 3. sırada’

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan ve Başkan Yrd. Yücel Ceylan, Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti. Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Çocuğun cinsel istismarında Türkiye, dünya listesinde 3'üncü sıradadır. Bakanlık verilerine göre, 10 yılda adalete yansıyan çocuk istismarı suç sayısının 153 bin 139’a ulaşmıştır. Her yıl rakamları artarak yayımlanan bu utanç tablosundan, gerçekten utanıyor muyuz?” diyerek, utanç tablosunu yıkmak için ortak mücadelenin önemine vurgu yaptı.









Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







Mersin'de çocuk istismarı ile mücadele kapsamında, Mersin Barosu ve UCİM tarafından ortak yürütülecek olan projeler hakkında fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette, Mersin Barosu Genel Sekreteri Av. Adnan Günbay, UCİM yönetim kurulu üyesi ve Hukuk Danışmanı Av. Burcu Düzen, UCİM Mersin İl Sorumlusu Stj. Av. Ezgi Arslan da bulundu.

“10 YILDA ADALETE YANSIYAN ÇOCUK İSTİSMARI SUÇ SAYISI 153 BİN 139”

Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Türkiye'de her geçen gün daha da artan çocuk cinsel istismarının ülkemizin utanç tablosu olduğunu ifade ederek, Adalet Bakanlığı verilerine göre ceza mahkemelerinde karara bağlanan davalarda ‘çocuğa cinsel istismar’ ile ‘reşit olmayanla cinsel ilişki’ suçlarının sayısının son on yılda dört kat arttığını belirterek, 10 yılda adalete yansıyan çocuk istismarı suç sayısının 153 bin 139'a ulaştığını söyledi.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Devletin çocuk istismarı ve tecavüzcülere karşı uyguladığı yetersiz politika, cezaların yeterince caydırıcı olmaması, çocuk istismarı konusunda gerekli toplumsal eğitimlerin sağlanamaması, çocuk işçiliğinin önüne geçilememesi gibi ana nedenlerle, çocuk istismarının önüne geçilmesinin mümkün olmayacağının altını çizen Yeşilboğaz, “Sokaklarda yaşayan yaklaşık 25 bin çocuk cinsel taciz ile karşı karşıya kalıyor. Yılda ortalama 7 bin çocuk cinsel istismara maruz kalıyor. TÜİK’in açıklamalarına göre 7-14 yaşları arasındaki çocuklar daha sıklıkla cinsel istismara uğruyor. Yapılan araştırmalarda, çocuğun cinsel istismarında Türkiye dünya listesinde 3’üncü sıradadır. Her yıl rakamları artarak yayımlanan bu utanç tablosundan, gerçekten utanıyor muyuz?” şeklinde konuştu.


Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Yeşilboğaz, utanç tablosunu yıkmak için ortak mücadelenin önemine vurgu yaparak, bu konuda başarılı çalışmalar yapan UCİM ile birlikte iş birliği yapma kararı aldıklarını söyledi. UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan ve Başkan Yrd. Yücel Ceylan ise, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve yönetimine yeni görevinde başarılar dileyerek, “Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nin çocuk istismarına karşı mücadelede önemli bir yeri vardır. Mersin Barosu ile ortak çalışmalar sonucunda, Mersin'de olumlu sonuçlar elde edileceğine inanıyoruz” dedi.


alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı