IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Fındıkzade tatlısı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
31 Ekim 2018 22:18
No1
Cevap: Fındıkzade tatlısı

NerqiS Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Seninde yapabiLeceqin bi tarif
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
deneyebiLirsin

Yapicam not aldim zaten ki
31 Ekim 2018 22:01
NerqiS
Cevap: Fındıkzade tatlısı

No1 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Canim cekti aksam aksam harika gozukuyor

Seninde yapabiLeceqin bi tarif
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
deneyebiLirsin
31 Ekim 2018 21:54
No1
Cevap: Fındıkzade tatlısı

Canim cekti aksam aksam harika gozukuyor
31 Ekim 2018 21:43
NerqiS
Fındıkzade tatlısı

Kıbrıs*tatlısı olarak bilinen**fındıkzade tatlısı*için tarif paylaşıyoruz. Fındıkzade tatlısı, şerbetin ve muhallebinin bir araya gelmesiyle ortaya mükemmel bir lezzet çıkaran tatlıdır. Çay saatlerinizde misafirlerinize ikram edebileceğiniz*ya da doğum günü pastaları yerine kolaylıkla yapabileceğiniz fındıkzade tatlısını, sofralarınızın baş tacı edebilirsiniz. Peki*fındıkzade tatlısı nasıl yapılır? İşte fındıkzade tatlısı tarifi...*


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

-3-4 yemek kaşığı toz şeker*
-3 yumurta
-1,5 çay bardağı süt*
-1 çay bardaği sıvı yağ
-1 su bardağı galete unu
-1 su bardağı robottan geçirilmiş yer fıstığı
-1 su bardağı*hindistan*cevizi
-1 paket kabartma tozu*

Muhallebisi için;*

-1 litre süt*
-2 yemek kaşığı un
-2,5 yemek kaşığı*mısır*nişaştası*
-3 yemek kaşığı toz şeker *
-1 paket krem şanti
-1 paket vanilya*

Şerbeti için;

-2 su bardağı şeker*
-2 su bardağı su
-3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı;

-Öncelikle şerbetini yapın ve soğutun. Şeker ve suyu kaynatın. Kaynarken içerisine limon suyu ekleyin.*
-Şekeri yumurtayı iyice köpürtün ve içerisine tüm sıvı malzemeleri ekleyin.
-Daha sonra kuru malzemeleri başka bir kapta karıştırın ve sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edin, karıştırın. *
-Yağladığınız kare borcama dökün
-190 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin ve kürdan yardımı pişip, pişmediğini test edebilirsiniz.
-Maksimum 20-25 dakikada kekiniz pişecektir.*
-Pişen ılık kekinizin üzerine soğuk şerbeti dökün ve 1 saat en az dinlendirin.*
-Muhallebisi için krem şantı hariç tüm karışımı bir tencereye alın ve 10 dakika boyunca pişirin.
-Pişen muhallebiyi 10 dakika mikser ile çırpın ve soğuyunca içerisine toz krem şantiyi ekleyin.
-Dinlenmiş tatlımızın üzerine yavaş yavaş dökün ve yayın.
-Üzerine bolca hindistan cevizi dökün ve en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun...*

ALINTI

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı