31 Ekim 2018 22:18 | |||||
No1 | Cevap: Fındıkzade tatlısı
Yapicam not aldim zaten ki | ||||
31 Ekim 2018 22:01 | |||||
NerqiS | Cevap: Fındıkzade tatlısı
Seninde yapabiLeceqin bi tarif Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. deneyebiLirsin | ||||
31 Ekim 2018 21:54 | |||||
No1 | Cevap: Fındıkzade tatlısı Canim cekti aksam aksam harika gozukuyor | ||||
31 Ekim 2018 21:43 | |||||
NerqiS | Fındıkzade tatlısı Kıbrıs*tatlısı olarak bilinen**fındıkzade tatlısı*için tarif paylaşıyoruz. Fındıkzade tatlısı, şerbetin ve muhallebinin bir araya gelmesiyle ortaya mükemmel bir lezzet çıkaran tatlıdır. Çay saatlerinizde misafirlerinize ikram edebileceğiniz*ya da doğum günü pastaları yerine kolaylıkla yapabileceğiniz fındıkzade tatlısını, sofralarınızın baş tacı edebilirsiniz. Peki*fındıkzade tatlısı nasıl yapılır? İşte fındıkzade tatlısı tarifi...* Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler -3-4 yemek kaşığı toz şeker* -3 yumurta -1,5 çay bardağı süt* -1 çay bardaği sıvı yağ -1 su bardağı galete unu -1 su bardağı robottan geçirilmiş yer fıstığı -1 su bardağı*hindistan*cevizi -1 paket kabartma tozu* Muhallebisi için;* -1 litre süt* -2 yemek kaşığı un -2,5 yemek kaşığı*mısır*nişaştası* -3 yemek kaşığı toz şeker * -1 paket krem şanti -1 paket vanilya* Şerbeti için; -2 su bardağı şeker* -2 su bardağı su -3-4 damla limon suyu Hazırlanışı; -Öncelikle şerbetini yapın ve soğutun. Şeker ve suyu kaynatın. Kaynarken içerisine limon suyu ekleyin.* -Şekeri yumurtayı iyice köpürtün ve içerisine tüm sıvı malzemeleri ekleyin. -Daha sonra kuru malzemeleri başka bir kapta karıştırın ve sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edin, karıştırın. * -Yağladığınız kare borcama dökün -190 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin ve kürdan yardımı pişip, pişmediğini test edebilirsiniz. -Maksimum 20-25 dakikada kekiniz pişecektir.* -Pişen ılık kekinizin üzerine soğuk şerbeti dökün ve 1 saat en az dinlendirin.* -Muhallebisi için krem şantı hariç tüm karışımı bir tencereye alın ve 10 dakika boyunca pişirin. -Pişen muhallebiyi 10 dakika mikser ile çırpın ve soğuyunca içerisine toz krem şantiyi ekleyin. -Dinlenmiş tatlımızın üzerine yavaş yavaş dökün ve yayın. -Üzerine bolca hindistan cevizi dökün ve en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun...* ALINTI |