IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Portakal Pelteli Muhallebi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Kasım 2018 15:36
gul_perisi
Cevap: Portakal Pelteli Muhallebi

cok severim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
mis gibi portakal kokusu geldi burunuma
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
08 Kasım 2018 14:23
Sanem
Portakal Pelteli Muhallebi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Bu tatlıyı kime ikram ettiysem çok lezzetli olduğunu söyledi. Damla sakızının aromatik kokusuyla portakal peltesinin birleşiminden muhteşem bir tat yarattım. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzeme Listesi

1 lt süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 adet portakal
2 yemek kaşığı damla sakızı macunu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı toz şeker
göz kararı yulaflı bisküvi
(6 Kişilik - 20 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Yulaflı bisküvileri rondodan geçirin.

Adım 2

Portakalların kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın.

Adım 3

Muhallebiyi hazırlamak için önce pirinç unu, nişasta, şeker ve vanilyayı harmanlayın ve sütü ilave edin.

Adım 4

Çırpıcı ile kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynama noktasına geldiği zaman damla sakızı macununu ekleyin ve 2-3 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.


Adım 5

Mikser ile en düşük devirde 5 dakika çırpın.

Adım 6

Kuplara paylaştırın ve rondodan geçirdiğiniz bisküvileri üzerine serpiştirin.

Adım 7

Küçük bir tencerede portakal suyunu, rendesini, nişastayı ve şekeri ilave edip pelte kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.

Adım 8

Kuplara pay edin ve oda sıcaklığına gelince nane yapraklarıyla süsleyip buzdolabına kaldırın.

Adım 9

Afiyet Olsun.

Püf Noktası

Arasına bisküvi koymadan da yapabilirsiniz.









alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı