24 Kasım 2018 12:21 | |
Tanem | Fırında Tavuklu Krep Sarma Malzemeler 500 gram tavuk göğüs eti 1 adet soğan 1 adet domates 2 adet biber 4-5 diş sarımsak 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Baharat ( Köri, Çıbrıka, Karabiber ) Beşamel Sos İçin; 1 dolu yemek kaşığı+ 1 tatlı kaşığı un 2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz Krep İçin; 1. 5 su bardağı süt 1. 5 su bardağı un 1 yumurta 3-4 yemek kaşığı sıvı yağı 1 dolu çay kaşığı tuz Üzerine; İnce kaşar dilimleri Fırında Tavuklu Krep Sarma Tarifi Yapılışı Selâmün Aleyküm. Bugün sizlere nefis bir yemek tarifi vermek istiyorum. Ölçüleri tek tek ölçtüm tam ölçülerdir. Bu ölçülerle 6 adet tavuklu krep sarma çıkıyor. Geçelim tarifimize 🍗🍗🍗🍗 İlk önce iç harcımızı hazırlıyoruz. Tavuklar ufak ufak doğrayıp tencereye sıvı yağ da ilave edip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır. Bu arada soğan sarımsak biber ve domates doğranıp hazır edilir. Tavuklar suyunu çekince sarımsak ve soğanlar ilave edilir. Bir iki tur çevirirdikten sonra biberler de ilave edilip kavrulur. En son domates konulur ve suyunu çekmesi beklenir. Tuz ve istenilen baharatlar da eklenerek altı kapatılır. İç harç soğurken bu arada beşamel sos ve krep hazırlanır. Beşamel sos için tencereye margarin ve sıvı yağ alınır eriyince un ilave edilir kokusu çıkana kadar kavrulur. 2 bardak süt ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilerek çırpılır koyulaşıp göz göz olunca altı kapatılır. Soğuyana kadar arada çırpılır kabuk tutması engellenmiş olur. Krep malzemeleri bir kapta çırpılıp yağsız krep tavasında pişirilir. Bu ölçülerden yemek tabağı büyüklüğünde 6 adet krep çıkıyor. Krepler bittikten sonra iç harcımızdan içine konulup sarılır borcama yada tepsiye dizilir. Üzerine bolca beşamel sos sürülür .Paylaştırılır .İnce kaşar dilimleri konularak önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar üst göze yakın kısımda pişirilir. Çıkardıktan sonra servis edilir. AFİYET OLSUN |