IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Şam tatlısı tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
30 Kasım 2018 16:12
Feronia
Şam tatlısı tarifi

Şam tatlısı tarifi


Bol irmikli şam tatlısı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Şerbetli irmik tatlılarını seviyorsanız bu tarife bayılacaksınız. Peki, şam tatlısı nasıl yapılır? İşte, şam tatlısı tarifi...


Şerbetli tatlı severler için şam tatlısı tarifi paylaşıyoruz. Ağızda dağılan yapısı ve içerisinde bulunan bol irmiği ile lezzetine doyamayacağınız muhteşem şerbetli tatlı olan şam tatlısı size farklı bir lezzet sunacaktır. Görünümü kadar kendide bir o kadar güzel olan şam tatlısını hiç böyle yemedim diyorsanız kolları sıvayıp mutfağa geçebilirsiniz. Peki, şam tatlısı nasıl yapılır? İşte şam tatlısı tarifi...


Malzemeler;

-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı un
-2,5 su bardağı irmik
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket vanilya
-1 çay kaşığı tepeleme karbonat
-1 çay bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık

Şerbeti:

-2,5 su bardağı şeker
-2,5 su bardağı su
-1 dilim limon


Süt helvası tarifi
Hazırlanışı:

-Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvıyağ pürüzsüz kıvam alıncaya kadar iyice çırpın.
-Daha sonra irmik, karbonat, vanilya eklenip tekrar çırpın.
-Un kontrollü şekilde ilave edilip çırpılır.
-Yağlanmış kare borcama hazırlanan harç dökülür.
-2' ye ayrılmış fıstıklar da üzerine düzenli bir şekilde dizilir.
-Önceden ısıtılmış 180 ‘C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
-Şerbeti için şeker, su küçük bir tencerede kaynatılır.
-Kaynadıktan sonra içine limon eklenip 1-2 dk daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
-Tatlı fırından alındıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için beklenir.
-5 dakika kadar sonra keskin bir bıçakla dilimlere ayrılır.
-Ilık şerbet tatlının üzerine gezdirilir. Şerbeti çekmesi için üzerine büyük bir tepsi kapatılıp 1-2 saat bekletilir.

Afiyet olsun.

Pembenar

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı