IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Portakal kabuğu reçeli Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
16 Aralık 2018 08:53
Beatrice
Cevap: Portakal kabuğu reçeli

çok severim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
16 Aralık 2018 06:48
Feronia
Portakal kabuğu reçeli

Portakal kabuğu reçeli


M. Yurtseven'den nefis aromalı portakal kabuğu reçeli tarifi.
Tarif defterimden;

Kalın kabuklu yafa portakallarla yapabileceğiniz bu nefis aromalı reçeli kahvaltıda, kek veya diğer tatlıların üzerinde hatta yanında kaymakla tatlı niyetine tüketebilirsiniz.

Portakal kabuklarıyla hazırladığım reçellerde aromasını artırmak için genellikle su yerine portakalın suyunu kullanmayı tercih ediyorum. Hatta bu reçelin şerbetine kan portakalı suyu ekledim ve sonuç mükemmel oldu. Kan portakalı bulamazsanız kabuklarından ayırdığınız içlerini katı meyve sıkacağından geçirip toplamda 1 litre olacak gibi ekstra portakal suyu ilave edin.

Serin yerde bozulmadan 5-6 ay saklayabileceğiniz bu lezzeti deneyin derim.


Malzemeler:
12 adet portakalın kabukları
1 lt taze sıkılmış portakal suyu
1250 gr toz şeker
Yarım çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı limon tuzu



Yapılışı:
Portakalların kabuklarını rendenin ince tarafıyla hafifçe kazıyıp fotoğraftaki gibi dilimlere ayırın.

Dilimlere ayırdığınız portakal kabuklarını sıkı bir şekilde rulo yaparak iplere geçirin. İpleri iki ucundan bağlayın (ruloların açılmamaları için sıkıştırmak gerekli!).

Büyük bir reçel tenceresine rulo yaptığınız portakal kabuklarını alıp üzerini dört parmak aşacak gibi soğuk su ilave edin. Orta ateşte kaynamaya başlayınca 15 dakika haşladıktan sonra soğuk su dolu bir kaba geçirin. 1 gün içinde 4-5 defa suyunu değiştirin.

Portakal suyunu reçel tenceresine alarak üzerine şekeri ilave edin. Orta ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayan şekerli portakal suyuna tereyağını ve suda beklettiğiniz portakal kabuklarını iplerini açmadan ekleyin.

Yaklaşık 40 dakika pişirdikten sonra limon tuzunu ekleyerek 3 dakika daha pişirip ocağı kapatın.

Reçel ılınınca portakal kabuklarını tencereden alıp iplerinden çıkararak reçelin suyuyla birlikte cam kavanozlara alın ve kapağını sıkıca kapatıp serin yerde saklayın.

Afiyetle sevgiyle kalın…

Haberturk

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı