IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Fırında çupra tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Ocak 2019 13:29
Aperson
Cevap: Fırında çupra tarifi

500 gr.'dan az olanlar Çupra değil lidakidir, mümkünse çiftlik değil, deniz çuprası(çipura) olsun. sarımsak eksik tarifte, Papates belki de.. tereyağının ne işi var çuprada
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
05 Ocak 2019 13:06
Feronia
Fırında çupra tarifi

Fırında çupra tarifi


Hem deniz hem de çiftlik balığı olan çupra tadı son derece lezzetli olan balıklardandır. Yüksek besin değerleriyle bilinen çupra balığının genellikle fırında pişirilmesi önerilmektedir. Fırında çupra yapımı da oldukça basittir. Fırında çupra tarifini henüz denemediyseniz aşağıda vermiş olduğumuz fırında çupra tarifine göz atabilirsiniz.


Sinarit grubuna ait bir balık olan çipura, Türkiye’de Ege ve Akdeniz kıyılarında bol bulunur. Oldukça lezzetli ve yağlı bir balık olan çupra beyaz etiyle sıklıkla tüketilmektedir. Yıllardır Anadolu sofralarında yer alan çupra balığının genellikle fırında pişirilmesi önerilmektedir. Çupra balığı lezzetli olmasının yanı sıra sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. çupra balığının genel olarak faydalarından bahsetmeden önce fırında çupra balığı tarifini verelim. Fırında çupra balığını henüz denemediyseniz aşağıda vermiş olduğumuz fırında çupra tarifine göz atabilirsiniz.


Fırında çupra tarifi

Malzemeler

3 adet orta boy çupra balığı
2 adet patates
2 adet kuru soğan
1 adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, pul biber, defne yaprağı
ve limon

Fırında çupra nasıl yapılır?

Zeytinyağı, tuz ve pul biber karıştırılır, temizlenmiş ve üzerine çizikler atılmış balığın her yerine zeytinyağlı karışımdan sürülür.

Balığın arasına bir tatlı kaşığı tereyağı limon ve defne yaprağı konulur.

Tepsiye yağlı kâğıt serilir önce dilimlenmiş patates, domates ve soğanlar dizilir. Üzerine hazırladığımız balıklar konulur 220°’de 40 dakika pişirilir.

Yapımı oldukça basit ve lezzetli olan çupranın sağlığımız açısından da çeşitli faydaları bulunuyor.

İşte çupra balığının sağlığımıza olan faydaları…

- Çupra balığı kaliteli yağ içeriğiyle damar tıkanıklığına neden olmaz.
- Tansiyonu düşüren, eklem iltihabını iyileştiren, depresyon, astım hastalıklarına iyi gelen omega 3 yönünden zengindir.

Pembenar

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı