IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Cevizli kaymaklı balkabağı tatlısı tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Ocak 2019 14:48
Beatrice
Cevap: Cevizli kaymaklı balkabağı tatlısı tarifi

çok severimm
07 Ocak 2019 13:14
Feronia
Cevizli kaymaklı balkabağı tatlısı tarifi

Cevizli kaymaklı balkabağı tatlısı tarifi

Müjgan Yurtseven'den nefis bir kabak tatlısı tarifi...
Türk mutfağının en lezzetli ve yapılışı kolay tatlılarından biri olan balkabağının tadına varabilmek için şekerini bol koymak gerekiyor. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirildiğinde şerbeti içine çekecek ve saydam ve iştah açıcı bir görüntü alacaktır.



Servis: 4 kişilik
Hazırlama pişirme süresi: 2 saate yakın

Malzemeler:
200 ml’lik su bardağı ölçüsüyle;
1250 gr balkabağı, kabukları soyulmuş net ölçü
4 su bardağı toz şeker, yaklaşık 700 gr
Yarım su bardağı su

Üzerini süslemek için:
100 gr ceviz içi
100 gr kaymak
1 çorba kaşığı boziç*



Yapılışı:

1-Balkabaklarının kabuğa yakın yerlerinde yeşil bölümleri varsa kesip atın. 4-5 cm genişliğinde doğrayıp yıkayın. Geniş bir tencereye tek sıra halinde yerleştirin, üzerlerine şekeri serpin.
2-Eğer vaktiniz varsa geceden tencerenin kapağını kapatarak sabaha kadar kabaklar suyunu bırakana kadar bekletin. Su eklemenize gerek kalmadan pişirmeye başlayabilirsiniz.
3-Vaktim yok hemen yapmam gerekiyor derseniz üzerlerine şeker serptiğiniz balkabaklarının kenarından yarım su bardağı suyu akıtın ve tencerenin kapağı kapalı olarak kaynayana kadar açık ateşte, sonrasında kısık ateşte 1,5-2 saat kabaklar saydamlaşana kadar pişirin.
4-Ocağı kapattıktan sonra soğuyana kadar tatlıyı tencerede bekletin.
5-Tamamen soğuyan tatlıyı ceviz içi, kaymak ve boziç ile süsleyip, kalan şerbetinden üzerine gezdirdikten sonra servis edin.

Afiyetle sevgiyle kalın…

Notlar:

1- Kabak tatlısını pişirirken taşmaması için ateşin kısık olmasına dikkat edin!
2- *Boziç: Antep fıstığının olgunlaşmadan önceki haline verilen isim olan ‘boziç’i tatlı süslemelerinde kullanabilirsiniz.


Haberturk

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı