08 Şubat 2019 01:31 | |
Tanem | Fıstıklı Sarma Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Fıstıklı Sarma Malzemeleri : 200 gr tereyağ 500 gr baklava yufkası 700 gr toz antep fıstığı Şerbeti için: 600 gr toz şeker 300 gr su Fıstıklı Sarma Nasıl Yapılır? Toz şeker ve suyu karıştırıp 5-10 dakika kaynat, 4-5 damla limon suyu ekle. Tereyağı erit. Yufkanın bir katına incecik tereyağ sür Her yerine biraz fıstık serp Yufkanın uzun kenarından başlayarak sıkıca sar Tepsiye diz. 5 cm uzunluğunda kes 120 derece fırında 45 dakika pişir Fırından çıkan sıcak tatlıya sıcak şerbet dök Afiyet olsun.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |