IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Midyeli Pilav Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Nisan 2019 13:38
Funda
Midyeli Pilav


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Midyeli pilav tarifi için malzemeler

10 adet midye içi (Kabukları çıkartılmış temizlenmiş)
2 adet soğan (İnce doğranmış)
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç (Suda bekletilip iyice yıkanıp süzülmüş)
1.5 su bardağı sıcak su
1’er çay kaşığı tarçın, yenibahar, tuz, karabiber, toz şeker
3 dal dereotu (Kıyılmış)

Midyeli pilav Nasıl Yapılır

Zeytinyağını tencerede ısıtıp doğranmış soğanları kavurun.
Soğanlar sararmaya başladığında midyeleri ekleyin. 4-5 dakika soteleyin.
Daha sonra sıcak suyu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci, tuzu, şekeri ve baharatını ilave edin.
Birkaç taşım kaynayınca tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın.
Pirinç suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, tencerenin kapağını açın, kıyılmış dereotunu serpin. Tencerenin kapağını kapatın, 5 dakika demlendirin. Daha sonra karıştırıp servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı