IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kabuli Chana (hindistan) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Nisan 2019 13:11
Funda
Kabuli Chana (hindistan)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kabuli chana (HİNDİSTAN) tarifi için malzemeler

1 su bardağı nohut
4 su bardağı su
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan (İnce kıyılmış)
1 adet tarçın çubuğu
2 adet karanfil
2 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
1 parça zencefil kökü (İnce doğranmış)
2 yeşil biber (Doğranmış)
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
3-4 adet kiraz domates (İnce doğranmış)
1 tatlı kaşığı garam masala (Hint baharat karışımı)
3 dal taze kişniş (İnce kıyılmış)

Kabuli chana (HİNDİSTAN) Nasıl Yapılır

Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutları tencereye aktarın. 4 bardak suyu ve zerdeçalı ekleyin.
Nohutları yumuşayana kadar haşlayın. Nohutlar haşlanınca süzün. Haşlama suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın.
Tencerede sıvı yağı ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. Karanfili, sarımsakları, zencefili, biberleri, kişniş tohumlarını ekleyin. 4-5 dakika daha kavurun. İnce doğranmış domatesleri ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun.
Haşlanmış nohutları ve ayırdığınız haşlama suyundan ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika daha bu şekilde pişirin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı