05 Nisan 2019 13:21 | |
Feronia | İncir telemesi tarifi İncir telemesi tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yöresel bir tatlı olan incir telemesinin tarifi... Malzemeler: 600 ml süt 12 Kuru incir Yarım çay bardağı toz şeker ¾ su bardağı ceviz ¾ su bardağı krema Yapılışı: Sütü ve toz şekeri tencereye ekleyip (parmağınızı yakmayacak sıcaklıkta) az ısınmasını sağlayın. Tencereyi ocaktan alıp içine cevizi ve kolay eizlsin diye üçe veya dörde böldüğünüz kuru incirleri ilave edip el blenderi ile 5-6 dk iyice çekin. İncir ve ceviz tamamen süte karıştıktan sonra üzerine kremayı ilave edip el blenderi ile yine 4-5 dk daha karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız tatlıyı kaselere aktarın. üzerini streç film ile kapatın. Ilık bir ortamda yaklaşık olarak 3-4 saat mayalanmaya bırakın. Ardından buzdolabında 2-3 saat bekletip servise sunun. Hbrturk |