IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Nurtaç tatlısı tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Nisan 2019 15:32
Feronia
Nurtaç tatlısı tarifi

Nurtaç tatlısı tarifi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Klasik şerbetli tatlılardan sıkılanlar için farklı lezzete sahip nurtaç tatlısı tarifini paylaşıyoruz. Nurtaç tatlısı yapımı hep kolay hem de çok lezzetli... Peki, nurtaç tatlısı nasıl yapılır? İşte nurtaç tatlısı malzemeleri ve yapımı...


Gaziantep mutfağına ait olarak bilinen nurtaç tatlısı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Farklı lezzete sahip şerbetli tatlı arayanlar için nurtaç tatlısı mükemmel bir tatlı olacaktır. Üstelik yapımı çok basit olan nurtaç tatlısını kolayca deneyebilirsiniz. Cevizli ve çıtır çıtır irmikli bir şerbetli tatlı olan nurtaç tatlısı için malzemeleri paylaştık. İşte nurtaç tatlısı tarifi...


Malzemeler:

Hamuru için;

-100 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 yemek kaşığı irmik
-1 yumurta
-1 kabartma tozu
-1 vanilya
-2 buçuk su bardağı un

İçi için;

-Çekilmiş ceviz içi

Bulamak için;

-1 kase irmik

Şerbeti için;

-1 su bardağı toz şeker
-1 buçuk su bardağı su
-4-5 damla limon suyu

Nasıl yapılır?

-Hamuru için öncelikle un haricindeki malzemeler derin bir kap içerisine alınır ve elle karıştırılır.-----Elde edilen karışıma azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
-Yoğrulan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır.
-Yuvarlakların ortasına işaret parmağı ile bastırılıp içli köfte yapar gibi oyulur.
-Oyulan hamurun içerisine çekilmiş ceviz içi koyulup kapatılır ve tekrar avuç içerisinde yuvarlanarak şekillendirilir.
-Şekillendirilen tatlılar irmiğe bulanır ve küçük fırın tepsisine veya büyük dikdörtgen borcam içerisine dizilir.
-Hazırlanan nurtaç tatlısı, önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerileri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
-Pişirilen tatlılar fırından alınır ve soğumaya bırakılır.
-Sıra şerbete geldiğinde ise; şerbeti için gerekli olan su, ve toz şeker tencereye koyulup karıştırılır ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
-Şerbet kaynamaya başlayınca içerisine limon suyu ilave edilir ve kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır.
-Hazırlanan şerbet ocaktan alınır ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kaşık yardımı ile tatlıların üzerine

pmbnr

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı