IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kuşkonmaz Bitkisinin pişirme teknikleri Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
16 Nisan 2019 22:27
Funda
Kuşkonmaz Bitkisinin pişirme teknikleri


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Özellikle et ve tavuk yemekleri ile oldukça sık tüketilir. Kahvaltılarınızda omletlerin içine bu leziz bitkiyi ekleyebilir ve farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Başka bir lezzet olarak da kuşkonmazın üstünde yer alan odunsu kısımları elinizle temizleyerek, geriye kalan yumuşak kısımlarını yıkayıp kuşkonmazı elinizle küçük parçalara ayırın. İsteğe göre dilediğiniz yeşilliklerle kavurun ve üzerine yumurta kırın. Baharat da ekleyerek bu şekilde servise sunun. Eğer haşlayarak tüketmeyi tercih ederseniz haşlama süresi 2-3 dakikadır, cinsine göre en fazla 7 dakika haşlanabilir. Kuşkonmaz bol tuzlu ve kaynar suda haşlanmalıdır. Haşlanan kuşkonmazı sudan alıp soğuk suya koyun. Soğuk suda 2 dakika tutmanız yeterli olacaktır. Bu hazırlama tekniklerinin yanı sıra, kuşkonmazı çiğ de tüketebilirsiniz. Ayrıca 5 dakika boyunca peynir ile fırınlayarak da hazırlayıp, tüketebilirsiniz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı