IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kabaklı diyet börek Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
10 Haziran 2019 17:10
Funda
Kabaklı diyet börek


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kabaklı diyet börek tarifi için malzemeler

2 adet kabak
2 yumurta
1.5 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı buğday unu
2 yemek kaşığı çavdarlı, yulaflı ya da kepekli un
1/2 demet maydanoz
1 demet dereotu
3 yemek kaşığı lor peyniri
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kuru fesleğen
1 yemek kaşığı nane

Üzeri için:

2 çay kaşığı çörekotu

Kabaklı diyet börek Nasıl Yapılır

* Yumurtaların birinin tamamını ve diğerinin sadece beyazını alıp derin bir kaba aktarın. Üzerine yoğurt ve zeytinyağı ekledikten sonra tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın. Kabakları kazıyıp yıkadıktan sonra rendeleyin ve avucunuzun içinde iyice sıkarak fazla suyunu süzün, sonra da yumurtalı karışımın içine ilave edin. Diğer taraftan maydanoz ve dereotunu ayıklayıp incecik doğradıktan sonra yumurtalı karışıma ekleyin. Üzerine lor peynirini ya da rendelenmiş beyaz peyniri ilave edin.

* Bir taraftan tahta kaşık ya da spatula yardımıyla karıştırırken, diğer taraftan da kabartma tozunu aktarın. Yulafı, çavdarlı veya kepekli undan 2 yemek kaşığı alarak karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Kuru fesleğen ve naneyle birlikte istediğiniz miktarda tuzu da ekleyip karıştırın.

* 25-28 cm çapında yuvarlak ya da dikdörtgen şeklindeki bir fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın. Katı muhallebi kıvamında olan hamuru yağlanmış kalıba aktarın. Bir kaşığı suya batırıp kaşığın tersiyle böreğin üzerini düzeltin. Bir kasede çırptığınız yumurta sarısını böreğin üzerine kaşıkla sürün, ardından üzerine çörekotu serpiştirin. Böreği önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Biraz ılınmasını bekleyip dilimleyerek servis yapın. Dilerseniz küçük kareler halinde keserek, kürdanlara saplayarak da servis yapabilirsiniz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı