IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Patates Yatağında Somon Fileto Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Temmuz 2019 16:43
Allecra
Cevap: Patates Yatağında Somon Fileto Tarifi

Harikaaa gözüküyor
06 Temmuz 2019 16:42
YaRen
Cevap: Patates Yatağında Somon Fileto Tarifi

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm yapsan da yesekkk
06 Temmuz 2019 16:37
MarveL
Patates Yatağında Somon Fileto Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler
2 parça somon fileto
2 adet patates
1 adet kuru soğan
100 gram kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
2 adet defneyaprağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Patates Yatağında Somon Fileto Tarifi Nasıl Yapılır?

Patatesi, kabuklarını soymadan halka halka doğrayın. Kuru soğanı da ince halkalar şeklinde doğrayın. Tavaya biraz zeytinyağı dökün ve ısınmaya bırakın. Bu arada sarımsakları ince ince kıyın. Zeytinyağı yeterli ısıya ulaştığında halka şeklinde dilimlediğiniz patatesleri tavaya dikkatlice dizin.

Patatesler kızarmaya başlayınca halka şeklinde doğradığınız soğanları ve ince kıydığınız sarımsakları da ekleyip kızarmaya bırakın. Salça ve limon suyunu karıştırarak salçanın kıvamını inceltin. Hazırladığınız salçalı ve limonlu karışımı tavada kızaran malzemelerin üzerine eşit miktarda dökün. Somona aromatik bir tat vermesi için bir iki adet defne yaprağını tavadaki malzemelerin üzerine ekleyin.

Yemeğinizi bir tutam tuz ile lezzetlendirin. Somon dilimini pişmekte olan malzemelerin üzerine yerleştirin ve üzerine tuz, karabiber, pul biber, kekik ve kuru nane serpin. Somonun kendi buharında eşit oranda pişmesi için tavanın kabağını kapatın ve ocağın altını kısın.
Somon pişince üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın ve erimesi için tavanın kapağını tekrar kapatın. Kaşar peyniri de eriyince lezzetli somonu limon dilimleri, taze baharatlar ve çıtır patates eşliğinde servis edebilirsiniz.
Alıntı..

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı