IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Aşure nasıl yapılır? Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Eylül 2019 14:15
Allecra
Cevap: Aşure nasıl yapılır?

NerqiS Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Annem çok güzel yapar dilara bize gel
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
isimlerde yakınmış hee ha Ayşe ha Aysel :d sjsjs

İsimlerin hiç önemi yok
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Gelirim valla Nergis
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

07 Eylül 2019 14:07
NerqiS
Cevap: Aşure nasıl yapılır?

Allecra Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ayy canım istedi herkes güzel yapamaz aşüreyi
Ayşe teyze yapsa da aşüre yemeye gitsem
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Annem çok güzel yapar dilara bize gel
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
isimlerde yakınmış hee ha Ayşe ha Aysel :d sjsjs
07 Eylül 2019 14:02
Allecra
Cevap: Aşure nasıl yapılır?

Ayy canım istedi herkes güzel yapamaz aşüreyi
Ayşe teyze yapsa da aşüre yemeye gitsem
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
07 Eylül 2019 14:01
NerqiS
Cevap: Aşure nasıl yapılır?

Denemem gerek @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sütlaçı ilk yapmama rağmen güzeldi aşure yaparken annem benim el atmam gerek :d
07 Eylül 2019 14:00
Not
Cevap: Aşure nasıl yapılır?

o halde @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] senden bir aşure yapanı bekliyoruz. bi zaman ne yapmıstın Sutlac jxkdjjdjs
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
07 Eylül 2019 13:33
NerqiS
Aşure nasıl yapılır?

Muharrem ayının 10. gününde pişirilerek dağıtılan aşure, nasıl yapılır diye merak ediyorsanız haberimize mutlaka göz atmalısınız. Daha önce hiç aşure yapmayan ve nasıl yapıldığı hakkında bilgisi olmayanlar için işte kolay ve lezzetli aşure tarifi...



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aşure ayına girdiğimiz şu günlerde internette herkes "Aşure nasıl yapılır" sorusunun cevabını arıyor. Bilindiği üzere Muharrem ayının 10. günü Aşure Günü olarak kabul ediliyor. 2019'da Aşure Günü 9 Eylül tarihine denk geliyor. Aşure tatlısı bu tarihten itibaren eşe dosta dağıtılmaya başlanacak.

Aşurenin kıvamı nasıl olmalı?

Aşure yaparken en önemli detay, kıvamı tutturmak. Aşure ne sulu ne de katı olmalı. Bunun için su ve buğday oranını çok iyi dengelemelisiniz. Aşure içerisine konulan her bakliyatın farklı oranlarda su çektiğini unutmayın. Bir de aşurenin içerisinde konulacak malzemeler çok iyi haşlanmalı. Bu da kıvamı yerinde bir aşure için önemli detaylardan.

Aşurenin rengi nasıl olmalı?

Aşureden jöle gibi şeffaf olması beklenemez çünkü buğdayın kendine has bir yapısı var. Açık kahverengi ile koyu krem arası aşure için en ideal renk.

Aşure buzdolabında saklanır mı?

Aşure ılıkken en lezzetli tada sahiptir. Uzun süre olmamak koşuluyla buzdolabında da saklanabilir ama süre uzarsa aşurenin sulanma ihtimali çok yüksek.

İşte hem midelere hem de gözlere hitap edecek aşure tarifi:

1 su bardağı aşurelik buğday,

Yarım çay bardağı kuru fasulye ve nohut,

7-8 tane güneşte kurutulmuş kayısı,

6-7 tane sarı kuru kayısı,

4 tane kuru incir,

Yarım çay bardağı kuru üzüm,

1,5 çay bardağı çam balı,

6-7 tane karanfil,

1 su bardağı süt,

1 tane kırmızı elma.

Üzerini süslemek için

Yarım çay bardağı kırmızı nar, ceviz, fındık, badem, hindistan cevizi, tarçın,

1 yemek kaşığı kuş üzümü

Yapılışı

Bütün malzemeler ayrı ayrı az suyla haşlanır, haşlama suları dökülmeden malzemeler yumuşayınca birbirine karıştırılır ve biraz daha pişirilir. Piştikten sonra süt, bal ve elma eklenir, 1 taşım daha pişirilir. Kaselere koyduktan sonra üzeri nar, ceviz, fındık, badem, hindistan cevizi ve tarçınla süslenerek servis edilir

Alıntı
08 Kasım 2014 20:30
Seyra
Cevap: Aşure Tarifleri, Değişik Aşure Tarifleri

En sevdiğim tatlılardan biridir.Annem de çok güzel yapar.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
01 Kasım 2014 16:37
Violent
Aşure Tarifleri, Değişik Aşure Tarifleri

Aşure Tarifleri, Değişik Aşure Tarifleri, 2014 Aşure Tarifleri, Resimli Aşure tarifleri, Aşure Nasıl Yapılır?, Aşure tarifi, Aşure Tarifleri

Aşure zamanı geldi çattı birbirinden değişik aşure tariflerine İF farkıyla ulaşabilirsiniz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aşure Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
    Yarımşar su bardağı nohut ve kurufasulye
    14 su bardağı su
    1 su bardağı tozşeker
    1’er su bardağı doğranmış kuru kayısı ve kuru incir
    1 su bardağı kuruüzüm
    4 çorba kaşığı kuşüzümü

    Üzerine: Nar taneleri
    Kıyılmış antepfıstığı
    Tarçın
Aşure Yapılışı
AŞURELİK buğday, nohut ve kurufasulyeyi akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün buğdayın suyunu süzüp, üzerine su ekleyin ve ocağa oturtun. Nohut ve kurufasulyeyi ayrı ayrı kaplarda haşlayın. Kuru kayısı, kuru incir, kuruüzüm ve kuşüzümünü ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Aşurelik buğday yumuşayınca üzerine tozşeker, nohut, kurufasulye, kuru kayısı, kuru incir, kuruüzüm ve kuşüzümü ekleyin. Birlikte yaklaşık yarım saat kaynatın. Üzerine nar tanesi, kıyılmış antepfıstığı ve tarçın serperek soğuk ya da sıcak servis yapın.

*

Saray Aşuresi Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
    Yarım su bardağı kuru fasulye
    Yarım su bardağı nohut
    10 su bardağı su
    2 su bardağı tozşeker
    150 gram kuru incir
    100 gram kuru kayısı,
    100 gram tatlı badem
    100 gram kuruüzüm
    1 tatlı kaşığı tuz
    50 gram kuşüzümü
    50 gram dolmalık fıstık
    2 çorba kaşığı nişasta
    4 çorba kaşığı gül suyu
    Süslemek için:
    Nar taneleri,
    fındık,
    kuşüzümü,
    badem,
    antepfıstığı

Saray Aşuresi Yapılışı

BUĞDAY, kuru fasulye ve nohudugeceden ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün buğdayı, suyuyla birlikte geniş bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Kuru incir ve kuru kayısıları küp doğrayıp ılık suda yumuşatın. Bademleri sıcak suda 2-3 dakika kaynatıp kabuklarını soyun. Buğdaylar çatlamaya başladığında, içinden 1 kepçe alıp robotta macun haline gelene kadar çekin. Daha sonra karıştırarak tencereye ekleyin. Tuzu ilave edin. Nohut, kuru fasulye ve tozşekeri aşureye ekleyin. Ara ara karıştırarak 15 dakika pişirin. Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, kuş üzümü, badem ve dolmalık fıstıkları ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Nişastayı gül suyu ile açtıktan sonra aşureye ekleyip bir-iki taşım kaynatın. Ocaktan alıp 25-30 dakika dinlendirdikten sonra kaselere paylaştırın. Üzerini nar taneleri, fındık, kuşüzümü, badem, antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.


*


Girit Aşuresi Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
    20 su bardağı su
    2 su bardağı tozşeker
    2 çorba kaşığı nişasta
    Bir buçuk su bardağı kuru incir
    1 adet portakalın kabuğu
    1 çay kaşığı tarçın
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    3 çorba kaşığı badem
    1 çay bardağı konserve mısır
    1 su bardağı kuru bakla
    Süslemek için:
    1 adet portakalın kabuğu
    3 çorba kaşığı nar tanesi


Girit Aşuresi Yapılışı

AŞURELİK buğdayı yıkayıp üzerine suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Bir gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün ocağa oturtup, buğdaylar çatlamaya başlayana kadar pişirin. Diğer taraftan dolmalık fıstık ve bademleri yapışmaz yüzeyli bir tavada ayrı ayrı kavurup kenara alın. Baklayı dağılmayacak şekilde haşlayın, süzüp kenara alın. İncirleri küp doğrayıp dağılmayacak şekilde haşlayıp kenara alın. Aşurelik buğday haşlanınca ocaktan alın. Ilındıktan sonra elinizle bastırarak süzgeçten geçirip bir tencereye alın. Posasını atın. Tencereye tozşekeri ekleyip ocağa oturtun. Nişastayı yarım çay bardağı suyla açıp üzerine ekleyin. Portakal kabuklarının beyaz kısımlarını temizleyip ince kıyın. Mısır, portakal kabuğu, badem ve dolmalık fıstıkları aşureye ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp üzerine baklaları da ekleyin. 5 dakika birlikte kaynatıp ocaktan alın. İncir ve tarçını ilave edip karıştırın. Kaplara döküp üzerini portakal kabukları ve nar taneleri ile süsleyip servis yapın. Bu arada aşurenin üzerine susam serperek farklı bir tat yakalayabilirsiniz.


*

Antep Usulü Aşure Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
    2 çorba kaşığı bal
    Yarım su bardağı nohut
    2/3 su bardağı tozşeker
    Tuz
    Yarım su bardağı kurufasulye
    1 kahve fincanı lolaz (kuru börülce)
    Fıstık,
    ceviz,
    badem
    1 çorba kaşığı pirinç
    Meyve şekerlemeleri
    1 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı gül suyu
    1 adet portakal
    2 çorba kaşığı üzüm pekmezi
    Kestane
    Nar taneleri
    Mayana (rezene)
Antep Usulü Aşure Yapılışı
AŞURELİK buğdayı geceden bir-iki taşım kaynatarak ıslatın. Sabahtan en az bir saat pişirin. Nohutu ve fasulyeyi ıslatın ve düdüklü tencerede pişirin ama suyunu dökmeyin, sonrasında gerekebilir. Börülceyi de geceden ıslatıp, sabahtan 25 dakika haşladıktan sonra süzün, suyunu dökmeyin. Aşurelik buğdayı pişirirken 50'inci dakikada yıkanmış pirinci tencereye ilave edin. Bu arada diğer malzemeleri hazırlayın. Fıstık ve bademin kabuklarını soyun. Cevizi rendeleyin veya ince ince kıyın. Portakal kabuğunu rendeleyin. Kuru kayısı, incir vb. koyacaksanız onları küçük küplere doğrayın. Kestaneyi mikro dalga fırında, normal fırında ya da haşlayarak kabuğu soyulacak kadar pişirip, soyup küçük küp olarak doğrayın. Kenarda bekletin. Aşurelik buğday pirinçle pişerken, bir taraftan da pişmiş nohutu ve fasulyeyi ekleyin. Haşladığınız börülceyi koyun. Tüm malzemeler arzu ettiğiniz kıvamdaysa şekerini koyun (şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilirsiniz). 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Bu arada suyunu kontrol edin, çünkü muhallebidendaha suluca olmalı! Eğer su koyacaksanız kaynar su koymalısınız. Sütü, pekmezi, meyve şekerlemelerini, doğramış olduğunuz kestaneleri, fıstık, ceviz ve bademi ilave edin. Şekerini ve kıvamını son kez kontrol ettikten sonra ocağın altını kapatın. Balı, rendelenmiş portakal kabuğu ve gül suyunu koyun. Çekilmiş ceviz ve nar taneleri ile süsleyin. Üzerine mayana (rezene) serperek, servis yapın.







08 Kasım 2013 13:10
Violent
Aşure Tarifi (Resimli)

Aşure Tarifi (Resimli)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı aşure tarifi… Aşure nasıl yapılır ? aşure malzemeleri nelerdir ? aşure tarifi…

Malzemeler:
2 su bardağı buğday
1 su bardağı kuru bakla
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı kuru sarı üzüm
15 adet kuru kayısı ikiye bölünmüş
300 gr. kestane haşlanmış ve ayaklanmış
1,5 kg toz şeker
1 lt. süt

Yapılışı:
Buğdayı ve baklayı iyice yıkayın. Büyük bir aşure tenceresinin içinde, pirinci de ekleyerek 5 lt. suyla 20 dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Bir gece bekletin. Nohut, fasulye, üzüm ve kayısıyı da geceden ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Üzerine 4 parmak su çıkacak kadar su ilavesiyle, sabahleyin tencereyi ağzı açık olarak orta ateşe koyun ve hiç karıştırmayın. Nohudu ve fasulyeyi haşlayın. Nohudun kabuklarını soyun ve her ikisini de tencereye ekleyin. Su azaldıysa 1 lt sıcak su ekleyin. Kaynattığınız ve süzdüğünüz üzüm ve kayısıları ekleyin. Malzemelerin hepsi piştiği zaman kestaneyi koyun. Kısık ateşte tüm bunlar 3 saat sürecektir. Daha sonra şekeri koyun ve artık hep karıştırın. Şekerle beraber kaynattığınız sütü de ilave edin. Şeker iyice emilene kadar, yarım saat gibi karıştırmaya devam edin. Altını kapattıktan sonra biraz bekletin ve henüz sıcakken servis tabaklarına koyun. Soğuyunca üzerini kuru üzüm, kuş üzümü, çiğ badem, Antep fıstığı, nar, ceviz, kuru incir ve kuru kayısıyla süsleyin.

07 Kasım 2012 21:58
Zen
Cevap: Aşure (3 tarif)

Aşure


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • Yarım Kilogram Buğday
  • 1 Su Bardağı Nohut
  • 1 Su Bardağı Kuru Fasulye
  • 1 Çay Bardağı Pirinç
  • 100 Gram Kuru Kayısı
  • 50 Gram Kuş Üzümü
  • 100 Gram Kuru Üzüm
  • 1 Kilogram Toz Şeker
Yapılışı:
Aşureyi pişirmeye başlamadan 8-9 saat önce buğdayı büyükçe bir tencereye alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar kireçsiz su ile doldurun ve bir taşım kaynatın.
Nohut ve kurufasulyeyi birlikte yıkayıp bir tencereye alın ve buğdaydaki işlemi tekrarlayın.
Her iki tencere de kaynadıktan sonra altını kapatın ve 8-9 saat dinlendirin.
8 saat sonra tencerelerin altını tekrar açın, kısık ateşte (buğdayları arasıra karıştırarak) buğdaylar iyice ezilinceye, nohut ve kuru fasulyeler de yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2,5-3 saat) pişirin. Eğer tencerelerdeki su azalırsa kaynamış su ekleyin. Buğday tenceresinin kapağını taşma tehlikesi nedeniyle açık bırakın.
Buğdayın pişmesine yakın tencereye iyice yıkanmış pirinci ekleyin. Bir süre de pirinçlerle beraber pişirin.
Hepsi pişince nohut ve kuru fasulyeleri buğday tenceresine ekleyin. 10-15 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Çekirdeksiz üzümü, kuş üzümünü ve kayısıları tencereye ekleyin. 15 dakika daha pişirdikten sonra toz şekeri ekleyin, bir taşım kaynatıp altını kapatın.
Aşurenin kıvamını kaynar su ekleyerek dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Aşure soğuduktan sonra kaselere paylaştırıp tarçın, ceviz, fındık veya nar ile süsleyin.
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı