IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kurabiye Pasta Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Eylül 2019 17:35
mCx
Kurabiye Pasta Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kurabiye Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kurabiye Hamuru İçin:

• 250 gramsana margarin
• 3,5 su bardağıun
• 1/2 su bardağıpudra şekeri
• 1 adetyumurta
• 1 paketvanilin
Pastacı Kreması İçin:
• 500 ml.süt
• 5 yemek kaşığıun(silme)
• 3 yemek kaşığımısır nişastası(silme)
• 1/2 su bardağışeker(eğer yoğun şeker tadı istemezseniz azaltabilirsiniz)
• 4 adetyumurta sarısı
• 10-15 adetçilek(süslemek için)
Kurabiye Pasta Tarifinin Püf Noktası
Kremayı hazırlarken sürekli çırpma teli kullanmak kremanın dibinin tutmasını ve topaklanmasını engeller. Kurabiyeleriniz fırından çıkınca ortaları yumuşak kalacak ancak tabanları iyi pişmiş şekilde olmalıdır. Soğudukça ortalarında yumuşaklık düzelecektir.
Kurabiye Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Kurabiye Hamurunu Hazırlamak İçin:

1. Unu bir kaba eleyin. Dilerseniz bu aşamada unun yarısını ilave edebilir ve hamurun kıvamına göre un ilave edebilirsiniz.
2. Soğuk margarini küp küp doğrayın ve unla karıştırın.
3. Pudra şekeri ve vanilini de ekleyin.
4. Hafif hafif kırıntı haline gelen karışımı parmak uçlarınızla karıştırın.
5. Yumurtayı ilave edin ve homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
6. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru streç filme sarın ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
7. Fırını 165 dereceye ayarlayın.
8. Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla inceltin.
9. Her tarafı eşit incelen hamura yuvarlak kalıplarla şekil verin.
10. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve fırında renk almayacak şekilde 8-10 dakika kontrollü olarak pişirin. Pişen kurabiyelerinizi soğuması için ızgara teli üzerinde dinlendirin.
Pastacı Kremasının Hazırlanışı:
1. Yumurta sarıları ve şekeri mikser yardımıyla çırpın.
2. Bu sırada unu ve nişastayı yumurtalı karışıma ekleyin.
3. Sütü ocakta bir taşım kaynatın. Sütü kepçe yardımıyla yumurtalı karışıma ekleyin. Yumurtalı karışım sulandıktan sonra sütü ısıttığınız tencereye çırpma teliyle çırparak boşaltın. Bu sırada çırpma işlemini hiç bırakmayın ve kısık ateş kullanın.
4. Kremanız kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
5. 1-2 saat soğumuş ve dolapta dinlenmiş kremanızı çırpın ve sıkma torpasına alın.
6. Kurabiyenin üzerine 1-2 dilim çilek koyun ve spiral şeklinde kremayı sıkın. Diğer kurabiyeyle üzerini kapatın ve üzerine bir parça krema sıkarak çilekle süsleyin. İşte bu kadar afiyetler olsun.


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı