23 Eylül 2019 21:53 | |
mCx | Manolya Tatlısı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Manolya Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler • 5 su bardağısüt • 1 su bardağıtoz şeker • 1 paketvanilya • 1 adetyumurta sarısı • 2 yemek kaşığınişasta (mısır veya buğday nişastası) • 2 yemek kaşığıun • 1,5 çay bardağıkrema İçi için: • 1 paketbebe bisküvisi • 15-20 adetçilek Manolya Tatlısı Tarifinin Püf Noktası Kremasını puding hafif ılıdıktan sonra ilave edip güzelce çırpın. Soğumaya bırakmadan önce en üstüne çilek ilave etmeyin. Bu onun kıvamının bozulmasına ve sulanmasına neden olabilir. Dilerseniz yulaflı bisküvi ya da kakaolu bisküvi kullanarak da tarifinizi hazırlayabilirsiniz. Manolya Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? 1. Bir tencerenin içerisine süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını aktarın. Güzelce karıştırın. 2. Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocaktan alın ve karıştırarak biraz ılıtın. 3. Ilıdığında içine krema ve vanilyayı ilave ederek mikser yardımıyla güzelce çırpın ve soğumaya bırakın. 4. Bisküvileri rondodan geçirin. Çileklerin saplarını çıkararak dilediğiniz boyutlarda kesin. 5. Soğuyan pudinginizden birkaç kaşık alın. Bir kupun tabanına yayın. Üzerine bisküvi ve çileklerden ilave ederek katlar çıkın. Tüm bisküvi, puding ve çilekler bitene kadar kuplara bu şekilde bölüştürün. En üstüne çilek koymayın. 6. Ardından buzdolabında 3-4 saat kadar soğumaya bırakın. Servis aşamasında üzerini bisküvi, çilek ya da muz, çikolata sos gibi farklı malzemelerle süsleyerek servis edin. Manolya Tatlısı Tarifinin Servis Önerisi Üzerine çilek, muz, fındık, toz Antep fıstığı, bisküvi kırıntıları gibi malzemeler ekleyerek servis edebilirsiniz. |