IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Yiyenleri Mest Ediyor: Yufka Mantı Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
01 Ekim 2019 17:01
Beatrice
Yiyenleri Mest Ediyor: Yufka Mantı Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çıtır çıtır yufkanın içinde leziz kıyma, üzerinde enfes salçalı sos ve yoğurtla şenlenen bir mantı… Misafirleriniz bu lezzete bayılacak!
Malzemeler:

•4 adet yufka
•500 g kıyma
•1 adet büyük soğan
•1/3 demet ince kıyılmış maydanoz
•1 çay bardağı sıvı yağ
•100 g eritilmiş tereyağı
•Tuz
•Karabiber

Üzeri için;

•1 yemek kaşığı biber salçası
•Yarım yemek kaşığı domates salçası
•Yarım çay bardağı zeytinyağı
•3 yemek kaşığı tereyağı
•2 yemek kaşığı su
•1 çay kaşığı tuz
•1 çay kaşığı karabiber
•1 tatlı kaşığı nane
•1 su bardağı yoğurt
•1 diş sarımsak

Tarif:

1- kıymayı, soğanı, maydanozu, tuzu ve karabiberi alıp yoğurma aparatıyla karıştırın.
2-Ardından üzerini kapatıp Arçelik No Frost Buzdolabı’nda yarım saat dinlenmeye bırakın.
3-Yufkaları yarıya bölün ve uzun kenarına paralel olacak şekilde hazırladığınız kıymalı harçtan koyun.
4-Sigara böreği sarıyor gibi dikkatlice yufkayı sıkı şekilde kıvırın.
5-Uç kısmına gelince fırça yardımıyla sıvı yağ sürüp rulo yapın.
6-Kalan tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın.
7-Ardından rulo yaptığınız yufkaları 2-3 cm kalınlığında dilimleyin.
8-Sac tava ya da yuvarlak fırın tepsisine dilimlediğiniz mantıları sırayla dizin.
9-Üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürün.
10-Önceden ısıttığınız 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da üzeri kızarana kadar kontrollü şekilde pişirin.
11-bir sos tenceresine biber ve domates salçasını alın; zeytinyağı, tuz, karabiber ve suyu da ekleyip orta ateşte pişirin.
12-Son olarak naneyi ekleyip altını kapatın.
13-Sarımsağı rendeleyip yoğurda karıştırın.
14-Pişen mantıların üzerine fırçayla hazırladığınız salçalı sostan sürün.
15-Ardından sarımsaklı yoğurdu döküp üstüne de salça sosunuzdan dökün.
16-Afiyet olsun!

alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı