06 Ekim 2019 07:58 | |
Beatrice | Çemenli rulo tarifi - çemenli rulo nasıl yapılır? [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ÇEMENLİ RULO MALZEMELERİ: İki buçuk su bardağı un 10 gram yaş maya Yarım su bardağı ılık su Tozşeker, tuz İçi için: 1 kase hazır çemen 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz 150 gram haşlanmış et Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı biber salçası ÇEMENLİ RULO YAPILIŞI: Unu bir kaba eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Yarım su bardağı ılık suda yaş maya, tozşeker ve tuzu karıştırıp unun ortasına koyun. Yeterince su ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ince olacak şekilde açın. Sacda veya yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü kızartın. Küçük sac ekmeklerini 4 parçaya bölün. Diğer tarafta haşlanmış eti elinizle didikleyin. Çemen, et, ceviz, salça ve sıvıyağı bir kasede karıştırın. Yufka ekmeklerinin uç kısmına iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve servis tabağına dizin. Not: Çemenli rulolar Kaysri'de çay saatlerinde ve kahvaltılarda mutlaka ikram edilir. Alıntı |