IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Şeftalili Revani Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
10 Ekim 2019 16:52
Beatrice
Şeftalili Revani


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER
3 adet büyük boy şeftali

5 adet yumurta

Yarım su bardağı tozşeker

Yarım Türk kahvesi fincanı eritilmiş

tereyağı

Bir buçuk Türk kahvesi fincanı irmik

1 paket kabartma tozu

Bir buçuk Türk kahvesi fincanı un

Şerbeti için: İki buçuk su bardağı tozşeker

2 su bardağı su,

3-4 damla limon suyu

Servis için: Kaymak

YAPILIŞI
Revani için yumurta ve toz şekeri derin bir kaba alıp, mikserle 3-4 dakika çırpın. Tereyağı ve irmik ilave edip, çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve un ekledikten sonra tüm malzeme özleşene kadar 1-2 dakika daha çırpın. En son kabukları soyulup, küp doğranmış şeftaliyi katıp, şöyle bir karıştırın. 30x30 cm'lik yağlanmış kare bir kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbet için su ve toz şekeri, şeker eriyene kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynatın ve soğuması için kenara alın. Soğuk tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirin ve dilimleyin. Kaymakla servis yapın.

PÜF NOKTASI
Kaymak yerine dondurma ile de servis yapabilirsiniz.


Alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı