28 Ekim 2019 21:50 | |
mCx | Biber Salçası Biber Salçası Tarifi İçin Malzemeler 5 kilo kapya biber 4-5 tane şili biberi Tuz Biber Salçası Tarifi Yapılışı Merhabalar. Kısacık ömrümde biber salçası da yapmadım dememek için biber salçası yaptım. Bu kadar başarılı olacağını tahmin etmemiştim. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Eşim acı yiyemediği için ben daha az acılı yapmayı tercih ettim. Siz damak zevkinize göre acı biberi arttırabilir azaltabilirsiniz. Öncelikle biberleri temizleyip çok ufaltmadan bir kaç parçaya bölüp tenceremize alalım. Önce hafif ateşte kapağı kapalı tutalım. Suyunu salmasını sağlamalıyız. Suyunu salınca iyice pişirelim. Piştiğinden emin olunca blenderdan geçirelim. İyice sos gibi olmalı parça kalmamalı. Süzgeçten geçmeyeceğiz çünkü. Sonra bi 20 dk daha o şekilde pişirelim. Daha sonra bir fırın tepsisi veya uygun gördüğünüz bir tepsiye alın ve evinizin en iyi güneş gören kısmına koyun. Ben balkona koydum. 2 gün ara ara karıştıracağız. İlk defa yaptığımdan tepsiye alırken bu salça çok cıvık nasıl kıvam alacak diye düşünmüştüm. Ama güneş altında mükemmel kıvam aldı. Saklaba kabına alınca üzerini geçecek kadar da zeytin yağı koydum. Not: ben elimdeki kapya biberlerle yaptım. Kaç kiloydu bilmiyorum. 3 kişilik bir aileyiz azıcık biber salçası bize yetecektir. Ben malzemelere göz kararı yazdım. Siz arttırabilirsiniz. Afiyet olsun |