IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Yağlı Biber Turşusu (soslu) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
28 Ekim 2019 23:07
Oktayy
Cevap: Yağlı Biber Turşusu (soslu)

En sevdiğim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Emeğine sağlık
28 Ekim 2019 22:51
mCx
Yağlı Biber Turşusu (soslu)

Yağlı Biber Turşusu (soslu) Tarifi İçin Malzemeler

Yarım kg acı biber
6 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı üzüm sirkesi veya elma sirkesi
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı pul biber
3 domates rendelenmiş
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz

Yağlı Biber Turşusu (soslu) Tarifi Yapılışı

Biberler saplarından ayıklanır doğranır.
Sarımsaklar yemeklik doğranır.
Maydanoz ve nane ince ince kıyılır.
Bir tencereye sıvı yağ, sirke, su alınır kaynatılır.
Kaynadıktan sonra biber, sarımsak ve tuz eklenir 5 dakika pişirilir. (Rengi sarıya dönene kadar, çok pişirilmeyecek yoksa yumuşak olur )
Sarıya dönen biberlerin üzerine pul biber ve şeker atılır.
Nane, maydanoz ve domates sosu eklenir karıştırılır.
1, 2 dakika daha pişirilir altı kapatılır.
Soğuduktan sonra servis tabağına alınır servis edilir.
Afiyet olsun 💕
Not : Uzun süre kullanacaksanız sıcakken kavanozlara doldurup konserve şeklinde saklayabilirsiniz. Kapağı açıldıktan sonra buz dolabında muhafaza edilir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı