20 Aralık 2019 08:56 | |
Beatrice | Cevap: Portakallı Bal Kabaklı Ekmek Leziz görünüyor teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
19 Aralık 2019 20:51 | |
Risque | Cevap: Portakallı Bal Kabaklı Ekmek Güzelmiş. |
19 Aralık 2019 18:34 | |
Fragile | Portakallı Bal Kabaklı Ekmek Portakallı Bal Kabaklı Ekmek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2 fincan un 1 su bardağı kepekli un 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı Hindistan cevizi Bir tutam tuz 150 gram rendelenmiş bal kabağı 1 fincan şeker 2 yemek kaşığı bal 1 çay bardağı ince kıyılmış portakal kabuğu 1 çay bardağı kıyılmış ceviz Yarım çay bardağı kuru üzüm Yarım su bardağı tereyağ Hazırlanışı: Fırını 180 derecede ısıtın ve ekmeği pişireceğiniz kalıbı yağlayın. Un, kabartma tozu, tuz ve Hindistan cevizini bir kapta karıştırın. Başka bir kapta terayağı ve şekeri mikser ile güzelce karıştırın. Yumurtaları ilave edin, karıştırın. Rendelenmiş bal kabaklarını (arzunuza göre haşlayıp püre haline de getirebilirsiniz) ekleyin yine karıştırın. En son portakal kabukları, ceviz ve üzümleri ilave edin, yavaşça karıştırın. Unlu karışımı ilave ederek mikserin düşük hızında karışımı çırpın. Karışımı kalıba dökün ve yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Afiyet olsun! -Alıntı- |