10 Ocak 2020 13:59 | |
Beatrice | Cevap: Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi patlıcan en sevdiğim sebze olabilir mi acaba |
10 Ocak 2020 13:48 | |
Sarya | Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik HAZIRLAMA SÜRESİ 30 dakika PİŞİRME SÜRESİ 20 dakika Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 3 adet patlıcan 400 gram kıyma 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 1 dilim bayat ekmek 5-6 dal maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon 1/2 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı pul biber Üzeri için:1/2 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı salça 2 adet orta boy domates 4-5 adet sivri biber Püf Noktası Patlıcanların acı tadını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletebilir ve sonrasında kullanabilirsiniz. Köftenin harcını hazırlarken soğanın suyunu süzün. Aksi takdirde köfteniz fazla sulu olacaktır. Pişirme Önerisi Acı tatlarla aranız iyiyse biberlerinizi acı olarak tercih edebilir, pul biberinizi acı pul biber olarak kullanabilirsiniz. Fırınlamadan önce yemeğinizin üzerine 4-5 parça minik tereyağı ilave ederek lezzetlendirebilirsiniz. Nasıl Yapılır? Yıkayıp kuruladığınız patlıcanları iki parmak kalınlığında doğrayın. Halka şeklindeki patlıcanları hafif yağladığınız tepsiye dik dik yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ve tuz gezdirerek 220 derece fırında 30 dakika pişirin. Bu sırada köfteyi hazırlamak için soğanı, sarımsağı ve maydanozu blenderden geçirin. Ekmeği ufalayın. Kıymayı ve baharatları ekleyerek güzelce yoğurun ve yuvarlak şekil verin. Patlıcanlar iyice yumuşadığında köfteleri aralarına dizin. Salçayı su ile karıştırarak üzerine ekleyin. Domates ve biberleri doğrayarak üzerlerine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin ve afiyetle tüketin. Alıntı |