IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Patlican Tursusu Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
15 Ocak 2020 16:20
Eva
Cevap: Patlican Tursusu Tarifi

turşusu mu hiç yemedim.
Bi görsel de aramadım değil neyse görsem de yemem zaten
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
15 Ocak 2020 16:17
vioLeta
Cevap: Patlican Tursusu Tarifi

Patlıcanlı şeyler yiyemiyorum
Sevenlere yapanlara afiyet olsun
15 Ocak 2020 13:42
Sarya
Patlican Tursusu Tarifi

Patlican Tursusu Tarifi

Kaç Kişilik
6 kişilik
Hazırlama Süresi
25 dakika
Patlican Tursusu Malzemeleri
3 kilo patlıcan
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nohut
1 kaşık taze karabiber (tohum)
Suyu için:
1 yemek kaşığı limon tuzu,
5 yemek kaşığı kaya tuzu,
5 litre su,
4 su bardağı sirke,
2 yemek kaşığı şeker.
Patlican Tursusu Nasıl Yapılır?
Patlicanlarimizi yikayip parmak uzunlugunda doğrayın.
Patlıcanları 5 dakika kaynatın. Daha sonra soğuk suyun içine alın.
2-3 kez suyunu değiştirin ve kavanoza yerleştirin.
Nohutları da kavanoza ekleyin.
Turşu suyu için malzemeleri karıştırın bir talım kaynatın.
Kavanoza boşaltın.
07 Ağustos 2013 18:03
oneofgirl
Patlıcan Turşusu

Malzemeler:
2 Kilogram Turşuluk Patlıcan
1 Baş Lahana
1 Adet Havuç
3 Adet Salçalık Kırmızı Biber
15 Dal Kereviz
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sirke
1 Baş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
4 Adet Defne Yaprağı
Yeteri kadar Kaya Tuzu
Yeteri kadar Su

Yapılışı:
Patlıcanları yıkayıp sap ve uç kısımlarından birer parmak bırakarak bıçağın ucu ile uzunlamasına (parçaların uçları birbirinden ayrılmadan) 4 eşit parçaya bölün. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlama işlemi bitince bir kabın içine üst üste koyup, üzerine bir ağırlık oturtarak acı suyunun gitmesi için 3-4 saat bekletin. Bu arada lahana, biber, maydanoz, sarımsak ve kereviz yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın. Havucu da temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Doğradığınız bütün malzemeyi karıştırın ve acı suyunu salan patlıcanların kesik kısımlarına doldurup, kereviz sapı ile sarın ve kavanoza yerleştirin. Turşunun suyunu hazırlamak için kavanozun alacağı kadar suyu hesaplayın ve bu suya; her litresine 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu gelecek şekilde tuz ekleyip, suyu kaynatın ve soğumaya bırakın. Su soğuyunca sirkeyi de suya ekleyin.Turşunun üzerini örtecek şekilde suyu dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 1 ay bekletin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı